Uzmanından ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme İpuçları

Diyetisyen Serap Güzel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vücudumuzun uzun süreli açlık ve susuzluk ile mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Bu sürece uyum sağlamak için dikkate alınması gereken bazı kurallar olduğunu belirten Güzel, Ramazan ayında özellikle kaçınılması gereken yiyeceklerin hamur işleri, kızartmalar ve şerbetli tatlılar olduğunu söyledi. Hazır ve paketli gıdaların içeriğinde bulunan yüksek yağ, şeker ve tuz miktarlarının sindirim sistemi ve genel sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekti. Bu tür yiyeceklerin tüketiminin diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalıklarının gelişimine yol açabileceğini hatırlattı.

Güven Hastanesi’nden Diyetisyen Serap Güzel, Ramazan ayını daha sağlıklı ve konforlu geçirmek için sahur ve iftar zamanlarında dikkat edilmesi gereken beslenme önerilerini açıkladı.

“Sahurda Unutulmaması Gereken Önemli Bir Öğün”

Serap Güzel, sahurun enerjik ve rahat bir gün geçirebilmek için önemli bir öğün olduğunu belirtti. Sahurun atlanmaması ve yeterli miktarda su içilmesi gerektiğini vurgulayan Güzel, bu öğünün atlanmasının halsizlik, baş ağrısı ve dikkat eksikliği gibi sorunlara neden olabileceğini söyledi. Sahurda sağlıklı ve hafif beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan Güzel, lif açısından zengin karbonhidratlar, protein içeriği yüksek besinler ve sağlıklı yağ kaynaklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sahurda bol su içilmesinin önemli olduğunu ve bitki çaylarının tercih edilebileceğini de ekledi.

İftar zamanında hızlı ve fazla miktarda yemek tüketmenin kan şekeri dengesini bozabileceğini ve sindirim problemlerine yol açabileceğini söyleyen Güzel, düşük glisemik indeksli besinleri tercih etmenin önemini vurguladı. İftarda lifli ekmek çeşitleri, bulgur, kepekli pirinç ve baklagillerin tüketilmesini önerdi. Et, tavuk ve balığın protein içeriği yüksek olduğunu ancak pişirme şekline dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İftar sonrası tatlı yerine meyve tüketilmesini öneren Güzel, su tüketiminin önemine de değindi.

İftar sonrası hafif egzersizler veya yürüyüş yapmanın sindirim sistemine yardımcı olabileceğini belirten Güzel, Ramazan ayında uzak durulması gereken yiyeceklerin tekrar altını çizdi. Son olarak, hazır paketli gıdaların zararlı etkilerine dikkat çekerek, diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalıklarına dikkat çekti.

Related Posts

16 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu

Samsun’da motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Iraklı çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Selülit Neden Olur?

Selülit neden olur? Selülitin kaynağı nedir? Bacak, kalça ve kollarda oluşan aşırı yağ birikmesi hakkında uzmanlar önemli bilgiler verdi. 

Ucuz ve Kalitesiz Gıdalar Sağlığımızı Tehdit Ediyor

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı, tağşiş ve taklit ürünlerin çocuk sağlığı üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekiyor: “Ucuz ve kalitesiz gıdalar, sağlıklı bir neslin önündeki en büyük engel!”