Takkeli amcadan Aziz Nesin’e Peygamber sözüyle destek

Aziz Nesin’in Yüzde 60 Açıklamasına Tepki: ‘Önce İnsan Olunmalı’

Aziz Nesin’in yıllar önce söylediği, ‘Ülkenin yüzde 60’ı aptaldır’ ifadesi üzerine açılan mahkeme sonucunda ‘Özür dilerim yüzde 70’ demişti. Bu açıklamaya tepki gösteren bir vatandaş, Nesin’e destek verdi. Takkeli vatandaş, “Eğer bugün olsaydı, belki de yüzde 80 derdi. Gözümüzü kapatarak ilerliyoruz. Sorun dinde yatıyor. Dini kullanarak her şeyi mahvettik. İnsan olabilmek önemli. Peygamberimiz büyük bir doğrulukla şöyle buyuruyor: ‘Önce insan olun ki Müslüman olasınız.’ İnsan olmadan Müslüman olmak mümkün değil. Müslüman olmak zor bir süreçtir. Ne yazık ki cahil insanları kandırarak zehirliyoruz. Kuran okuyup namaz kılan kişi hemen ‘iyi Müslüman, temiz insan’ olarak görülüyor. Herkes kendi içsel inancıyla Allah’a hesap verecek. Birbirimizi kandırmaktan vazgeçmeliyiz” diyerek Nesin’in açıklamalarını destekledi.

Takkeli vatandaşın toplumsal eleştiri ve din ilişkisi üzerine yaptığı bu yorumlar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Odatv.com

Related Posts

Elazığ’da ‘orman yangını’ tedbiri: Yanıcı malzemelerin satışına yasak

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ederken Elazığ Valiliği, kent genelinde havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı malzemelerin kullanımı ve satışına yasak getirdi.

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Sputnik Azerbaycan Şube Yöneticisi ve Genel Yayın Yönetmeni Bakü’de gözaltına alındı

Azerbaycan güvenlik güçleri Bakü’de iki Rus gazeteciyi, Sputnik Şube Yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni Belousov’u gözaltına aldı.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.