ÖTV muafiyetli araç alımında yeni dönem: Bugün başladı

Engelliler İçin ÖTV Muafiyeti Hakkı Genişletildi!

Türkiye’de engellilere yönelik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti kapsamında yapılan yeni düzenleme, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan düzenleme ile birlikte, engellilerin ÖTV muafiyeti kapsamında satın alacakları araçlarda yerlilik oranı yüzde 40 olarak belirlendi. Ayrıca, bu muafiyetten faydalanan araçların elden çıkartılma süresi 10 yıla kadar uzatıldı.

Yeni Düzenleme Hemen Yürürlükte

Engellilerin araç alımında karşılaştıkları zorlukların azaltılması ve yerlilik oranının artırılması hedeflenerek yapılan yeni düzenlemeler, 15 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Bu değişiklikler, Hazine ve Maliye Bakanı tarafından uygulanacak.

Alım Limiti Arttırıldı

2024 yılında 1 milyon 561 bin TL olan ÖTV muafiyetli araç alım üst limiti, 1 Ocak 2025 itibarıyla yüzde 43,93 artışla 2 milyon 247 bin 114 TL olarak yeniden belirlendi.

Kimler Faydalanabilir?

ÖTV muafiyetinden yararlanabilmek için engellilerin %90 ve üzerinde engel oranına sahip olmaları gerekmektedir. Eğer engelli birey 18 yaşından küçükse veya araç kullanamayacak durumdaysa, aile üyeleri aracı kullanma ve satın alma işlemlerini gerçekleştirme hakkına sahiptir.

Related Posts

Trevi Çeşmesi’nde Gazze Destek Gösterisi

Roma’da Trevi Çeşmesi’nin ışıkları Gazze’nin durumu için 1 saatliğine söndürüldü.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Vurdu

Başkentteki sağanak ve fırtına, su birikintilerine ve devrilen ağaçlara neden oldu.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye başvurusu reddedildi

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye edilmeleri için yapılan başvuru, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tahliye başvurusunu reddetti.

Batman’da Sera OSB Kuruluşu Yakın

Batman’da Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş süreci tamamlanma aşamasına geldi. Proje, tarım ve sanayiyi entegre ederek yerel ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.

ÇAYKUR’dan Ürün Fiyatlarına Uyarı

ÇAYKUR, çay fiyatlarının düşmesini fırsatçılara bağladı ve üreticileri uyardı.

14 yaşındaki kız kardeşini döverek öldürdü

Diyarbakır’da 14 yaşındaki kız kardeşini döverek öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki çocuk tutuklandı.