Pamukkale Şarapları ‘evin kızına’ emanet

Pamukkale Şarapları’nın kurucusu Fevzi Tokat’ın kızı Selda Tokat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile altı ay önce yaşamını yitiren amcası Yasin Tokat ve babasını andı. Amcasının ardından yönetime geçen Selda Tokat şunları yazdı:

Canım amcam,
Canım babamla beraber beni izlediğinizi biliyorum. Gururla izlediğinizi.
Birden ansızın seni kaybedeli 6 ay geçiverdi.
Hangi koltukta oturduğumu bildiğimi, bıraktığın bayrağı alıp, erişebileceğim en üst direğe dikeceğimi bilirsin sen.
Bunu büyük bir gururla yapacağım. Yapacağız.

hemen yanımda fevzi, tüm ailemiz, tüm ekibimiz, bayilerimiz, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, yoldaşlarımız, yol yürüdüklerimiz ve her daim yanımda dostlarımla beraber…”

PAMUKKALE ŞARAPLARININ HİKAYESİ

1950’DE Koparan Köyü’nden çıkan Fevzi Tokat, nakliye- ticaret yapmak üzere Güney’e (Denizli) gitti. Yeni işe atıldığı günlerde babası, oğlu Fevzi Tokat’a destek için bir kamyon aldı. O dönemde Güney’deki bağlardan üretilen üzümden çoğunlukla pekmez yapılıyordu. Pekmez tüketiminin azalmaya başlamasıyla Güney’de ilk şaraphaneyi 1954 yılında Hüseyin Şirin kurdu.

Ardından aralarında Fevzi Tokat’ın da yer aldığı 10 kişi ikinci şaraphaneyi açtı. 6-7 yıl sonra şirket dağıldı. Oradan ayrılanlar 4-5 ayrı şaraphane faaliyete geçirdi. Ayrı şaraphane açanlar arasında Fevzi Tokat da vardı. Fevzi Tokat, şarap üretimine 1962 yılında 4 kardeşiyle birlikte girdi. 300 metrekarelik şaraphanede şişelemeye 1965-1966’da geçilebildi. O günlerde Fevzi Tokat’ın en küçük kardeşi Yasin Tokat, lise öğrencisiydi.

Ziraat Fakültesini 1972’de bitirdim. Zeytinyağı, şarap, süt ve bira konusuna yoğunlaştım. Fakülteyi bitirdikten sonra Güney’e dönüp abisinin yanında çalışmaya başladı. 1972’den itibaren de Pamukkale Şarapçılık’ın tüm sorumluluğu Yasin Tokat’a geçti.

Amcası Yasin Tokat’ın yönetimde olduğu günlerde Pamukkale Şarapları Yönetim Kurulu Üyesi olan Selda Tokat ise daha çok pazarlama ve satışla ilgileniyordu.

Related Posts

İngiltere ve Hindistan’dan tarihi ticaret anlaşması

İngiltere ve Hindistan arasındaki anlaşmaya göre iki ülkenin birbirleri ile yaptığı ticarette kozmetik ve tıbbi cihazlar dahil birçok temel üründe gümrük vergileri büyük ölçüde düşürülecek.

Çin’in teşvikleri piyasalarda ‘devalüasyon’ iması yaratıyor

Uzmanlar, Çin Merkez Bankasının (PBoC) ekonomiyi desteklemek için açıkladığı teşvikleri devalüasyon hamlesi olarak değerlendirirken, teşviklerin devam edeceğini öngörüyor.

Almanya’da fabrika siparişleri martta arttı

Almanya’da fabrika siparişleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi politikasının da etkisiyle martta yüzde 3,6 yükseldi.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin gözü bayram ikramiyesi ödemelerine çevrildi. Yapılan zamla birlikte emekli ikramiyesi 4 bin TL’ye yükseltilmişti. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini ilgilendiren tüm detaylar…

SGK bazı mesleklerin erken emeklilik hakkını kaldırdı: İşte 98 sayfa tutan listenin tamamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik imkânı tanıyan fiili hizmet süresi zammı (FHSZ) uygulamasında önemli bir düzenlemeye gitti. Kurum tarafından yayımlanan 98 sayfalık listede, çok sayıda meslek grubunun artık bu haktan yararlanamayacağı …

Ünlü mobilya devi Bellona satıldı

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde Bellona’nın satışı için ihalesi gerçekleşti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen satış süreci, hakkında açıklama yapıldı. MUHAMMEN BEDEL 7 MİLYAR TL OLARAK AÇIKLANDI Mobilya sektörünün en …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir