Pamukkale Şarapları ‘evin kızına’ emanet

Pamukkale Şarapları’nın kurucusu Fevzi Tokat’ın kızı Selda Tokat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile altı ay önce yaşamını yitiren amcası Yasin Tokat ve babasını andı. Amcasının ardından yönetime geçen Selda Tokat şunları yazdı:

Canım amcam,
Canım babamla beraber beni izlediğinizi biliyorum. Gururla izlediğinizi.
Birden ansızın seni kaybedeli 6 ay geçiverdi.
Hangi koltukta oturduğumu bildiğimi, bıraktığın bayrağı alıp, erişebileceğim en üst direğe dikeceğimi bilirsin sen.
Bunu büyük bir gururla yapacağım. Yapacağız.

hemen yanımda fevzi, tüm ailemiz, tüm ekibimiz, bayilerimiz, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, yoldaşlarımız, yol yürüdüklerimiz ve her daim yanımda dostlarımla beraber…”

PAMUKKALE ŞARAPLARININ HİKAYESİ

1950’DE Koparan Köyü’nden çıkan Fevzi Tokat, nakliye- ticaret yapmak üzere Güney’e (Denizli) gitti. Yeni işe atıldığı günlerde babası, oğlu Fevzi Tokat’a destek için bir kamyon aldı. O dönemde Güney’deki bağlardan üretilen üzümden çoğunlukla pekmez yapılıyordu. Pekmez tüketiminin azalmaya başlamasıyla Güney’de ilk şaraphaneyi 1954 yılında Hüseyin Şirin kurdu.

Ardından aralarında Fevzi Tokat’ın da yer aldığı 10 kişi ikinci şaraphaneyi açtı. 6-7 yıl sonra şirket dağıldı. Oradan ayrılanlar 4-5 ayrı şaraphane faaliyete geçirdi. Ayrı şaraphane açanlar arasında Fevzi Tokat da vardı. Fevzi Tokat, şarap üretimine 1962 yılında 4 kardeşiyle birlikte girdi. 300 metrekarelik şaraphanede şişelemeye 1965-1966’da geçilebildi. O günlerde Fevzi Tokat’ın en küçük kardeşi Yasin Tokat, lise öğrencisiydi.

Ziraat Fakültesini 1972’de bitirdim. Zeytinyağı, şarap, süt ve bira konusuna yoğunlaştım. Fakülteyi bitirdikten sonra Güney’e dönüp abisinin yanında çalışmaya başladı. 1972’den itibaren de Pamukkale Şarapçılık’ın tüm sorumluluğu Yasin Tokat’a geçti.

Amcası Yasin Tokat’ın yönetimde olduğu günlerde Pamukkale Şarapları Yönetim Kurulu Üyesi olan Selda Tokat ise daha çok pazarlama ve satışla ilgileniyordu.

Related Posts

Elazığ’da Rekabetçi Bölgeler Toplantısı

Elazığ’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında iş dünyası sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı.

Tarım üretici endeksi yıllık yüzde 50,31 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Haziran ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı. Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 50,31 arttı, aylık yüzde 18,82 arttı

Milyonlarca müşterisi olan dev bankayı sattılar: Yeni sahibi belli oldu

Dünya, dev banka satışını konuşuyor. İngiltere’nin finans kurumlarından TSB’nin İspanyol bankası Santander’e satıldığı ortaya çıktı. Satış sürecinin 2.65 milyar sterlin karşılığında tamamlandığı belirtildi. Haber, dünya ekonomi çevrelerinde geniş …

TMSF başkanlığına yeniden Karakaş atandı

Cumhurbaşkanı kararıyla Fatin Rüştü Karakaş, TMSF Başkanlığı görevine ikinci kez getirildi. Aynı kararla Yusuf Öksüzömer de kurul üyeliğine yeniden atandı.

Yüzde 70 zam geldi: İşte yeni fiyatlar

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde birinci öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerden katkı payı alınmayacak. Uzaktan ve ikinci öğretim için alınan katkı payları ve …

Ne Ordu, ne Giresun ne de Trabzon: Zirve şaşırttı: İşte en çok fındık üreten o ilçe

Dünyadaki fındık üretiminin yüzde 70’ini Türkiye karşılıyor. Karadeniz’in göz bebeği en çok bu ilde yetişiyor! Ne Giresun ne ordu… İşte Türkiye’nin en çok fındık üretimi yapan 20 ilçesi… 20. Tirebolu, Giresun – 13 bin 348 ton 19. Bulancak …