Burdur Orman İşletme Müdürlüğü, yaklaşan yangın sezonu öncesinde hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla Şeker Plajı’nda kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi. Bu tatbikat, orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale senaryolarının test edilmesine yönelik olarak düzenlendi. Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş, tüm ekiplerin sezona tam anlamıyla hazır hale getirildiğini belirterek, eğitim ve tatbikatların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
Burdur ilinde toplam 425 bin 645 hektar orman alanı bulunduğunu kaydeden Karataş, bu alanın önemli bir kısmının yangına duyarlı bölgelerden oluştuğunu vurguladı. Yangın müdahale gücüne ilişkin bilgiler de paylaşan Karataş, 29 arazöz, 5 su ikmal aracı, 29 öncü araç, 10 iş makinesi ve 508 personelin hazır beklediğini açıkladı. Ayrıca, şehir genelinde göl, gölet, baraj ve havuzları içeren 91 su kaynağının da acil durumlar için kullanılabileceği kaydedildi.
Karataş, 2025 yılı içerisinde Burdur’da meydana gelen 15 orman yangınında toplam 1130 hektar alanın zarar gördüğünü hatırlatarak, yeni dönem için alınacak tedbirleri de duyurdu. Buna göre, 1 Haziran – 1 Kasım 2026 tarihleri arasında ormanlara girişlerin izne tabi olacağı, belirlenen mesire alanları dışındaki bölgelerde ateş yakmanın, kamp yapmanın ve izinsiz etkinlik düzenlemenin yasak olacağı bildirildi. Bu önlemlerle, ormanların korunması ve yangınların önlenmesi amaçlanıyor.