Angola’daki Altın Madeninde Göçük: 28 Kayıp

Angola'daki Altın Madeninde Göçük: 28 Kayıp

Angola’nın kuzeyinde yer alan Bengo eyaletine bağlı Nambuangongo kasabasında, yasa dışı faaliyet gösteren bir altın madeninde meydana gelen göçük, büyük bir faciaya sebep oldu. İlk raporlara göre, olayda 28 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Terk edilmiş olan madenin bulunduğu bölgede yaşanan toprak kayması, madende çalışanların göçük altında kalmasına yol açtı.

Polis Sözcüsü Gaspar Luis Inacio, göçük sonrası yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında, 28 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. ölenlerden 13’ünün aynı aileden olduğu bilgisi verildi. Yaralı olarak kurtarılan 3 kişi ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ve sağlık durumlarının stabil olduğu bildirildi.

Yetkililer, olayın ardından madende bulunan 2 kişiyi bulabilmek için arama kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Bu trajik olay, bölgedeki yasa dışı madencilik faaliyetlerinin ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.