Yüzde 300 zam yaptılar: 450 liraya çıktı

Devlet Tiyatrolarında Bilet Fiyatlarına Yapılan Zamlar Halkı İsyan ettirdi

Halkın büyük ilgi gösterdiği devlet tiyatrolarında bilet fiyatlarına yapılan zamlar “Yok artık” dedirtti. 2 Nisan’dan itibaren yapılan zamlar bilet almak isteyenleri isyan ettirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de birinci kategoride tam bilet fiyatları 115 liradan 450 liraya çıktı. İndirimli bilet bile 70 liradan 330 liraya çıkartıldı. Zam oranı ortalaması yüzde 300’ü buldu, hatta geçti.

DETİS Tepki Gösterdi

Yapılan fahiş zamlara Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (DETİS) tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sanat kurumları kar-zarar mantığıyla değerlendirilemez. Devlet tiyatrosunun bilet gelirleri, kurumun bütçesine değil, genel bütçeye aktarılmaktadır. O halde, bütçenin belini doğrultacağız diye, halkın belini bükmenin bir mantığı var mıdır? Yoksa bu bilet fiyatları karşısında, düşecek seyirci sayısını bahane ederek Devlet Tiyatrosu’nun varlığı hakkında daha başka planlar mı düşünülmektedir?”

Related Posts

Çinli devin ayak sesleri: Mercedes BMW’yi solladı

Küresel çapta alışılan lüks otomobil markaları arasında yer alan Mercedes ve BMW son zamanlarda Çinli rakipleri karşısında büyük güç kaybetmeye başladı.

Altın soluklanma dönemine girdi

Yılın en çok kazandıran yatırım aracı altın, Ekonomist Filiz Eryılmaz’a göre ‘soluklanma dönemi’ne girdi. “Altın birkaç ay soluklanacak, dinlenecek” diyen Eryılmaz, kısa vadede yeni rekorların beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Emlakçıları kira artış hızının yazın daha da yavaşlamasını bekliyor

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, enflasyon oranlarının gerilemesiyle kira artış hızının yavaşlayacağını, yaz itibarıyla fiyatların stabil seyretmesini beklediklerini bildirdi.

Fed Başkanı mail attı: İşten çıkarmalar olacak

Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell çalışanlarına mail atarak personel sayısının yüzde 10 azaltılacağını bildirdi. Powell’ın maili, ABD Başkanı Donald Trump ve Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nı (DOGE) yöneten Elon Musk’ın …

Ankara’da süt ürünleri üretimi ve satışı yapan 39 işletmeye denetim

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Ankara’daki toptancılar sitesinde süt ve süt ürünleri üretimi ve satışı yapan 39 işletmeye eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uyulmadığı gerekçesiyle 40 ton ürünün satışının önlendiğini bildirdi.