Temizlik görevlisi mal varlığını telefonda ifşa etti! Başına gelmeyen kalmadı: Çocuklarıma üzülüyorum

İlçe Okulunda Çalışan Temizlik Görevlisine Dolandırıcılık Şoku

6 çocuk babası olan Mahmut İşlek (60), 2016 yılından beri ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Geçen yılın ağustos ayında telefonla aranarak kendisine komiser olarak tanıtan bir dolandırıcı, İşlek’i dolandırmıştır.

Arayan kişi, İşlek’e kimlik bilgilerinin kullanılarak adının sahte para ve dolandırıcılık olayına karıştığını, bir kişinin yakalandığını ve sivil polislerin evlerine gelerek arama yapacaklarını söylemiştir. Ertesi gün bir başka dolandırıcı, kendisini savcı olarak tanıtarak İşlek’ten mal varlığını öğrenip evini satmasını ve dosyanın kapatılması için parayı kendilerine göndermesini istemiştir.

Dolandırıcıların baskısıyla evini satışa çıkaran İşlek, 1 milyon 500 bin liraya evini satmıştır. Ancak aldığı paranın büyük bir kısmını dolandırıcıların banka hesabına yatırmıştır. Sonradan dolandırıldığını anlayan İşlek, durumu kolluk kuvvetlerine bildirmiştir.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan İşlek, yetkililer ve hayırseverlerden destek beklemektedir. Cumhuriyet Savcılığı da konuyla ilgili olarak soruşturma başlatmıştır.

“Dolandırıcılar Beni Oyuna Getirdi”

Mahmut İşlek, yaşadığı olayı anlatırken dolandırıcıların oyunuyla evini kaybettiğini ifade etmiştir. Eşinin de katkısıyla yıllarca biriktirerek aldıkları evlerini dolandırıcılar yüzünden kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan İşlek ailesi, destek beklemektedir. Kızı da 18 yaşından beri ailesine destek olmaktadır.

Related Posts

Elazığ’da ‘orman yangını’ tedbiri: Yanıcı malzemelerin satışına yasak

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ederken Elazığ Valiliği, kent genelinde havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı malzemelerin kullanımı ve satışına yasak getirdi.

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Sputnik Azerbaycan Şube Yöneticisi ve Genel Yayın Yönetmeni Bakü’de gözaltına alındı

Azerbaycan güvenlik güçleri Bakü’de iki Rus gazeteciyi, Sputnik Şube Yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni Belousov’u gözaltına aldı.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.