Su alırken etiketi kontrol edin! Bu oran böbrek taşına neden oluyor

Böbrek Sağlığı İçin Su Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Böbrek sağlığını korumak için günlük yeterli miktarda su tüketmek önemlidir. Ancak, bazı sular böbrek sağlığı için risk taşıyabilir.

Mineraller açısından zengin olan sular, özellikle kalsiyum ve sodyum gibi elementler, böbreklere fazladan yük bindirebilir ve böbrek taşlarının oluşumunu teşvik edebilir. Bu nedenle, suyun buharlaşmasından sonra kalan mineral tuzlarına dikkat etmek önemlidir.

Böbrek Rahatsızlığı Olanlar Düşük Sodyum Oranlı Suları Tercih Etmeli

Uzmanlar, suların sabit tortu oranının 200 mg/l’den az olmasını, ideal olarak 100 mg/l civarında olmasını önermektedir.

Böbrek sağlığını desteklemek için, düşük sabit tortu oranına sahip su markalarını tercih etmek önemlidir. Bazı markalar, sadece 22 mg/l kadar düşük sabit tortu oranına sahip su sunmaktadır.

Özellikle böbrek rahatsızlığı bulunan kişiler için, düşük mineral içeriğine sahip suları tercih etmek önemlidir. Ayrıca, yüksek kalsiyum ve sodyum içeren suların tüketiminden kaçınılması önerilir.

Sporcular İçin Mineral İçeriği Zengin Sular Tercih Edilebilir

Sporcular, terleme sonucu kaybettikleri mineralleri telafi etmek için potasyum, magnezyum ve sodyum gibi zengin suları tercih edebilirler.

Yüksek tansiyona sahip bireyler için, düşük sodyum içeriğine sahip suların tercih edilmesi önemlidir. Bu sular, su tutulmasını önleyerek böbreklere olan baskıyı azaltabilir.

Şişelenmiş su tüketenler, mikroplastik sorunu yaşama riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Bu durumda, musluk suyunun tercih edilmemesi durumunda ev tipi su filtreleri kullanılabilir. Su filtreleri, musluk suyundan kaynaklanan kirlilikleri temizleyerek daha sağlıklı bir içme suyu sunabilir.

Related Posts

Sadece 30 gün şekersiz yaşayın… Vücudunuzda neler değiştiğine inanamayacaksınız

Günlük hayatın görünmez bağımlılığı olan şeker, yalnızca damak tadımızı değil, bedenimizin işleyişini de etkiliyor. Sadece 30 gün boyunca ilave şekeri kesmek zihinsel berraklıktan karaciğer sağlığına, cilt gençliğinden bağışıklık sistemine kadar vücutta adeta sessiz bir devrim başlatıyor.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sağlık Bakanlığı: 3,7 milyon kişi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde

Sağlık Bakanlığı, ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının 7’nci haftası sonunda 6,5 milyon kişinin boy ve kilo ölçümlerinin gerçekleştirildiğini, 3 milyon 792 bin 730 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktığını açıkladı.

Görme kaybının sessiz nedeni: Bu belirti körlüğe yol açabilir

Ağrısız başlıyor, sessizce ilerliyor ve sonu körlük olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, retina damar tıkanıklıklarının bu sinsi tehlikesine dikkat çekerek; ileri yaş, hipertansiyon ve sigara kullanımının riski artırdığını belirtti.