Skip to content
Menu
Güncel Blog Sitesi
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Eğitim
Güncel Blog Sitesi
"Son Parti" 8 Nisan'da vizyona girecek

“Son Parti” 8 Nisan’da vizyona girecek

Posted on 29 Mart 2022 by ahmet

Fırat Altunmeşe, Ömer Faruk Çavuş, Almila Ada ve Nil Keser’in başrolünde yer aldığı, “Son Parti” adlı film 8 Nisan’da vizyona girecek.

Komediseverleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen filmin yönetmenliğini Enes Ateş, yapımcılığını ise Sadi Canpolat üstlendi.

Çekim sürecini ve filmin hikayesini AA muhabirine anlatan Ateş, uzun zamandır gençlik filmi yapmak istediğini belirterek, “Senaryoyu yazmaya başladığımızda düşündüğümüzden de farklı bir noktaya gitti. Yani gençlik filmini aştı benim gözümde. Film daha ciddi bir tema üzerine oturdu. Dört lise öğrencisinin bir doğum gününe gitmeye çalışırken başlarından geçen maceralarını anlattığımız bir hikaye yazdık.” dedi.

Enes Ateş, genç bir yönetmen olarak genç oyuncularla çalışmanın işini kolaylaştırdığını vurgulayarak, dijital platformların etkisiyle özellikle sinemada hikaye anlatımının çok değiştiğini, gençlerin bu yeniliklere daha hızlı adapte olduğunu söyledi.

Komik ve eğlenceli bir filmin sinemaseverleri beklediğine dikkati çeken genç yönetmen, şunları kaydetti:

“Sinema izleyicisinin aslında az gördüğü, az karşılaştığı gençlik filmleri, benim çok değerli bulduğum bir tür. Sinema pahalı ve zor bir sanat. Tek başına yapamayacağınız, birçok insanı ikna etmeniz gereken kolektif bir iş. Dolayısıyla eline böyle bir fırsat geçen her insan, hele ki genç bir yönetmense daha iyi ifade edebileceği, içinde dert olan meseleleri anlatmayı tercih ediyor. Ben bu yumuşak içeriği çok değerli buluyorum. Sade bir hikayenin içinde derin bir şey anlatıyoruz. 16 yaşındaki bir çocuğun, çok derin bir dünyası olabiliyor. Biz de filmde gençlerin hayatının bir dönemden, bir diğerine geçmelerini anlatıyoruz. Bunu çok değerli buluyorum.”

Çekim sürecinin çok keyifli geçtiğinin altını çizen Ateş, piyanist Karsu Dönmez’in, film için uyarladığı bir şarkısını da yapımda kullandıklarını dile getirdi.

“Dijital platformların sinemaya katkısı olacağını düşünüyorum”

Ateş, yönetmen koltuğunda oturduğu ve şubat ayında vizyona giren “Afacanlar: İş Başa Düştü” filminin ikincisini çekmeyi planladıklarını da aktararak, “Yapmak istediğimiz polisiye tarzı bir film var. Yine polisiye türünde bir dizi var, Kapadokya’da geçiyor. Bir de yapmak istediğim daha arthouse (sanat filmi) tarzı bir iş var. 1-2 sene içinde ona da başlayacağız. Önümüzdeki 2-3 sene için bir şeyler tasarladım. Tabii hayat ne getirir bilemiyoruz.” diye konuştu.

Çok küçük yaşlardan itibaren sinemaya ilgisi olduğunu söyleyen yönetmen, Almanya’daki sinema eğitiminin ardından, İstanbul’da yüksek lisans yaptığını kaydetti.

Enes Ateş, ebir yandan dizi setlerinde çalışmaya başladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yazarlık ve yönetmenlik, bana daha çok hitap eden bir şey. Sadece şu tür izlerim diye bir şey yok. Aslında hepsini izliyorum. Örnek aldığım yönetmen, şahsen de tanıdığım, Alman yönetmen Tom Tykwer. Onu çok beğeniyor yani takip ediyorum.

Dijital platformların gelişiyle çok iyi işler yapıldı, yapılıyor. Televizyonlar yayıldığında da sinema bitiyor ve ölüyor denmiş. Bir kültürdür sinema. Tam öldü denen noktada bir film çıkıyor, o film kitlelere hitap ediyor, çok iyi bir reklam çalışması yapılıyor ve insanlar sinemayı tekrar hatırlıyor. Dolayısıyla yeni arayışlara yönelmek ve farklı türler yapmak gerek. Ben sinemanın geleceğini iyi görüyorum. Dijital platformlar, eski sinemacıları korkutmuş olsa da bütün dünyada bence çok pozitif bir şey. Dijital platformların sinemayı öldürmek bir yana sinemaya katkısı olacağını düşünüyorum.”

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Menü

  • Eğitim (13)
  • Ekonomi (766)
  • Haber (2.109)
  • Otomobil (1)
  • Sağlık (22)
  • Spor (3)
  • Tanıtım (3)
  • Teknoloji (55)
  • Yaşam (36)

Son Yazılar

  • Usta Analist, Altın Fiyatını Yorumladı: Nereye Gidiyor?
  • Antalyaspor – Galatasaray! Birinci 11’ler belirli oldu
  • La Casa de Papel: Kore’den İlk Fragman [Video]
  • Son dakika… Müzisyen Zelal Gökçe İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı
  • İngiliz basını açık açık yazdı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu işte latifesi yok
  • Beşiktaş Kulübü Lideri Ahmet Işık Çebi’den genel heyet daveti
  • Anadolu Efes’ten Shane Larkin: Şampiyonluğa odaklandık
  • Bakan Yanık açıkladı: Nisa bebek hakkında yeni gelişme
  • Dünyaca ünlü ressamların yapıtları satışa çıktı… Bir gecede 400 milyon dolar getirdi
  • Ukrayna’dan dikkat çeken açıklama: Bize ateşkes teklif etmeyin
  • ABD’nin ham petrol stokları azaldı
  • Dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrut… Görenleri kendine hayran bırakıyor
  • Bir askerimiz şehit oldu
  • Bakan Çavuşoğlu, New York’da ikili temaslarda bulundu
  • Mehmet Öz, Pensilvanya’daki seçimde rakibine fark attı
  • Düzce’de kazılan yerlerden 15 köpek ölüsü çıktı, soruşturma başlatıldı
  • CHP’den 6’lı masaya miting daveti
  • 2. Lig’e düşen Bursaspor’da idmana 10 futbolcu çıktı! Yabancılar ise kayıp
  • CHP’li Öztunç: Bakan Nebati bir deha, Nobel’e aday gösterilmeli
  • Bugün BTC, SHIB ve Altın İçin Önemli Gün: Gözler O 2 Gelişmede!
Maltepe Escort
Pendik Escort
Kartal Escort
Kadıköy Escort
Ümraniye Escort
avcılar escort
esenyurt escort
istanbul escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
sefaköy escort
maltepe escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
gaziantep escort
bahçeşehir escort
avcılar escort
bakırköy escort
ataköy escort
esenyurt escort
Maltepe Escort
şişli escort
beşiktaş escort
kayseri escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
İstanbul Escort
esenyurt escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
melikgazi escort kocasinan escort talas escort gebze escort eyyubiye escort karatay escort kepez escort finike escort kaş escort elmalı escort kayseri escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
istanbul escort
arnavutköy escort
1 ** /*/
©2022 Güncel Blog Sitesi | Powered by WordPress & Superb Themes