Son dakika… Erdoğan talimat verdi, MİT harekete geçti: Taylandlı 5 rehine serbest bırakıldı

İsrail ve Hamas Arasında Esir Takası Gerçekleşti

Güvenlik kaynaklarına göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırıları sonucunda yaklaşık 50 bin kişi hayatını kaybetti, 100 binden fazla kişi yaralandı. Ancak, 13 Ocak 2025’te Hamas ile İsrail arasında Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların sona erdirilmesi için esir takası konusunda anlaşma sağlandı.

MİT, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin davasına verdiği önem doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı ile birlikte sürecin başından itibaren ateşkes sağlamak için ilgili tüm taraflarla temaslarını sürdürdü.

Diplomatik Çalışmalar

MİT, kolaylaştırıcı ve uzlaştırıcı bir rol üstlenerek etkili bir istihbarat diplomasisi yürüttü. Yaralı ve hasta sivillerin yanı sıra Türk vatandaşlarının Gazze’den tahliyesinde liderlik rolü üstlenen MİT, aynı zamanda yabancı uyruklu rehinelerin serbest bırakılması konusunda da arabuluculuk yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda, Taylandlı rehinelerin serbest bırakılması için MİT, Hamas ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak başarılı bir sonuca ulaştı.

5 Taylandlı Rehine Serbest Bırakıldı

MİT’in etkin istihbarat diplomasisi sayesinde, 5 Taylandlı rehine bugün serbest bırakıldı.

Related Posts

Eski dava arkadaşları birbirine girdi… İYİ Parti’den, MHP’li Semih Yalçın’a sert yanıt: ‘İşine bak Apocu!’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın sözlerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten yanıt geldi.

‘Birinciyiz’ diyen Erdoğan’a son ankette soğuk duş

Piar Araştırma’nın son anketinde partisinin ‘birinci’, CHP’nin ‘ikinci’ olduğunu öne süren Erdoğan’ı üzecek sonuç çıktı. Buna göre, CHP yüzde 32,5 oy alırken AKP ise yüzde 30,2’de kaldı; dört partinin barajı geçtiği ankette Zafer Partisi’nin oranı da dikkat çekti.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ümit Özdağ: Erdoğan ittifakı ilan etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledim. Bu konuşmada Erdoğan, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Parti’nin ittifakını ilan etti. Bu ittifakla birlikte önümüzdeki günlerde neler yapacaklarını hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Ermenistan’da muhaliflere seçim öncesi operasyon

Ermenistan’da Ulusal Güvenlik Servisi ve polis ekipleri, muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, aramalar başkent Erivan’daki birçok adrese …