Recep ayı ne zaman bitiyor? (2025 Diyanet dini günler takvimi)

2025 Şaban Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2025 Recep ayının bitiş tarihi yaklaşırken vatandaşlar, 2025 dini günler takvimini incelemeye başladı. Recep ayı, Şaban ayı için geri sayımın başladığı rahmet ve bereket aylarının ilki olarak kabul ediliyor. Peki, 2025 Recep ayı ne zaman bitiyor?

RECEP AYININ BİTİŞ TARİHİ

İslam aleminde üç ayların ilki olan Recep ayı, 30 Ocak 2025 Perşembe’yi Cuma gününe bağlayan gece sona erecek. Bu özel zaman diliminde Regaip ve Miraç Kandili gibi önemli günler de yer alıyor.

RECEP AYININ ÖNEMİ

Üç aylar içinde ilk olarak idrak edilecek olan Recep ayı, oruç tutmak, Kur’an-ı Kerim okumak ve sadaka vermek gibi ibadetlerin yerine getirildiği önemli bir dönemi başlatıyor. Rahmet, bereket ve manevi yenilenmeyle dolu olan bu ayları en verimli şekilde geçirmek dileğiyle!

Related Posts

Türkiye düşmanı ABD’li eski Senatör Bob Menendez hapse atıldı

ABD’nin eski New Jersey Senatörü Bob Menendez, rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarından 11 yıl hüküm giydi ve Pensilvanya’daki cezaevine gönderildi. Türkiye düşmanlığıyla bilinen Menendez, ABD’den ülkemize yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken, Akdeniz ve Ege’deki politikalardan da rahatsızlığını her fırsatta gündeme getiriyordu.

15 baronun başkanından DEM Parti’ye ‘süreç’ ziyareti… Tuncer Bakırhan: ‘Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı bizi çok umutlandırdı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinden gelen baro başkanları ile görüştü, “Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı ve örgütünün buna olumlu yanıt vermesi bizi çok umutlandırdı. DEM Parti olarak başından beri sürece inandık ve katkı veriyoruz” ifadesini kullandı.

Yol ortasında kemerle boğma vahşetine valilikten açıklama

Uşak’ta, akrabalar arasında çıkan alacak-verecek tartışması kavgaya dönüştü; 1 kişi darbedilip kemerle boğazı sıkılarak yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklandı.

Rus ordusu Kiev’i vurdu: 14 ölü 60 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda, aralarında bir ABD vatandaşının da bulunduğu 14 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 60’tan fazla kişi ise yaralandı.

Avrupa Birliği Rusya’ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Kırım ve Sivastopol’u ilhakı sebebiyle uygulanan yaptırımların 23 Haziran 2026’ya kadar uzatılması yönünde karar aldıklarını duyurdu. Yaptırımlarla AB vatandaşları ile şirketlerinin Kırım ve Sivastopol bölgelerindeki …

‘Ajan sığınmacı’ tehlikesi Meclis gündeminde: İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen sığınmacılar olduğu iddiası İçişleri Bakanlığı tarafından izlenmekte midir?

‘Ajan sığınmacı’ tehlikesi Meclis gündeminde: İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen sığınmacılar olduğu iddiası İçişleri Bakanlığı tarafından izlenmekte midir?