Ödeme sistemleri siber tehditlere karşı nasıl korunabilir?

Ödeme Sistemlerinin Siber Tehditlere Karşı Korunması

KOBİ’ler için Hassas Verilerin Korunması Rehberi

Her gün dijital ağlar aracılığıyla hassas finansal bilgiler iletiliyor. Ödeme sistemleri, siber suçlular için cazip bir hedef haline geliyor ve veri hırsızlığı veya operasyonların aksatılması gibi tehditlere maruz kalıyor. Bu ihlaller, KOBİ’lerin müşteri güvenini zedelerken yüksek para cezaları ve operasyonel sorunlarla karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

KOBİ’ler için ödeme sistemlerini siber tehditlerden korumak şarttır. Siber saldırılar artarken, müşteri güvenini sürdürmek ve operasyonların devamlılığını sağlamak için kapsamlı güvenlik önlemleri almak gerekmektedir.

Siber güvenlik uzmanları ESET, KOBİ’ler için ödeme sistemlerini korumak adına önerilerde bulunuyor.

Ödeme Sistemlerini Korumak İçin Atılması Gereken Adımlar

1. Güvenli Ağ ve Sistemler

KOBİ’ler, ağlarını korumak için güvenlik duvarları oluşturmalı, bakımlarını düzenli olarak yapmalı ve sistem yapılandırmalarını varsayılan ayarlarında bırakmamalıdır. Bu adım, erişim noktalarını sınırlandırarak güvenlik açıklarını azaltır.

2. Kart Sahibi Verilerinin Korunması

Siber tehditlere karşı, kart sahibi verileri hem aktarım sırasında hem de depolama aşamasında güçlü şifreleme standartları ile korunmalıdır. Ayrıca, hassas bilgilerin gereksiz şekilde saklanmaması önemlidir.

3. Erişim Kontrol Önlemlerinin Uygulanması

Hassas verilere sadece yetkili personelin erişebilmesi için sıkı erişim kontrolleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama sistemleri kullanılmalıdır.

4. Sistemlerin İzlenmesi ve Test Edilmesi

KOBİ’ler ödeme sistemlerine erişimi sürekli izlemeli ve güvenlik açıkları için düzenli taramalar yapmalıdır. Ayrıca, saldırıları önceden tespit etmek ve zararı en aza indirmek için olay müdahale planları oluşturulmalıdır.

5. Çalışanların Eğitimi

Çalışanlar, siber güvenlik konusunda eğitilmeli ve güvenlik farkındalığı artırılmalıdır. PCI DSS gereklilikleri ve kart sahibi verilerinin korunması hakkında bilgi sahibi olmaları önemlidir.

6. Yazılım Güncellemeleri

Tüm yazılımların düzenli olarak güncel tutulması, güvenlik açıklarına karşı koruma sağlar. Ayrıca üçüncü taraf satıcıların PCI DSS standartlarına uymaları önemlidir.

Ödeme sistemlerinin güvenliği için PCI DSS standartlarının takip edilmesi gerekmektedir. Uyum sağlanmaması durumunda ciddi yaptırımlarla karşılaşılabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışması Çekya’da düzenlenecek

3-5 Temmuz tarihlerinde Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağı, Çekya’da gerçekleştirilecek.

Avrupa’da satılan iPhone ve iPad’ler için etiket düzenlemesi

Apple’ın Avrupa özelinde aldığı kararlara bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle artık iPhone ve iPad kutularından enerji verimliliği etiketi de çıkacak.

Kaspersky tedarik zinciri saldırılarındaki yükselişe dikkati çekti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaspersky, Tayland’ın Phuket Adası’nda bu yıl onuncusunu düzenlediği Cyber Security Weekend (Siber Güvenlik Haftasonu)-META 2025 Konferansı’nda, açık kaynaklı projelerde tespit edilen zararlı paketlere ilişkin bilgi …

Güncelleme yapan yandı: Telefonlar kullanılamaz hale geldi

Samsung Galaxy A56 kullanıcıları, son yazılım güncellemesi sonrası ciddi sorunla karşılaşıyor. Güncelleme telefonları kullanılmaz hale getiriyor.

Otomotiv devinde fren tutmuyor: 3 bin kişiyi kapının önüne koyacaklar

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, süregelen yeniden yapılanma süreci kapsamında, idari kadrosundaki çalışanların yaklaşık yüzde 15’ine karşılık gelen 3 bin kişiyi işten çıkarma planını açıkladı.

Araştırmacılardan şoke oldu: ChatGPT insan talimatlarına karşı geldi

ChatGPT’nin en yeni yapay zeka modeli olan o3, insan talimatlarına karşı gelerek kendisini kapatmaktan kaçındı. Araştırmacılar, OpenAI tarafından geliştirilen bu modelin, açık bir şekilde verilen “kendini kapat” talimatına rağmen bilgisayar kodunu değiştirdiğini ve otomatik kapanmayı engellediğini duyurdu.