“Narin Güran cinayeti davasında karar bozulabilir”

Diyarbakır’da Kayıp İlanından Sonra Bulunan Narin Güran Cinayeti Davasında Kararın Hukuk Çevrelerinde Tartışma Yarattığı İddia Ediliyor

Diyarbakır’da kayıp ilanından 19 gün sonra cesedi bir çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili açılan davada verilen karar, hukuk çevrelerinde tartışmalara yol açtı. Olayla ilgili kimse cinayeti üstlenmezken, dosyada yalnızca bir itirafçı ve sınırlı sayıda delil bulunması dikkat çekiyor. Mahkemenin verdiği kararın gerekçeli açıklamasının önümüzdeki haftalarda yapılması beklenirken, hem sanıklar hem de mağdur ailenin avukatlarının bu karara itiraz etme olasılığı var.

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Ceza Hukukçusu Hadi Dündar, davanın hukuki açıdan çok yönlü bir incelemeyi gerektirdiğini vurguladı. Dündar, davada yargılanan dört sanığın, Narin Güran’ın öldürüldüğü yerde bulunduğunu belirterek, “Her bir sanığın bu cinayete hangi aşamada dahil olduğunun belirlenmesi şart. Aksi takdirde, dört sanık da iştirakten suçlu sayılabilir ve her birine ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi gerekir,” dedi. Ancak mahkemenin, sanıklardan Nevzat Bahtiyar’ı diğer üç sanıktan ayrı tutarak karar verdiğini, Bahtiyar’ın cinayete nasıl ve hangi aşamada dahil olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadığını da ifade etti.

Dündar, dosyada Bahtiyar’ın cesedi sakladığını itiraf etmesinin dışında başka bir somut delil bulunmadığını hatırlatarak, “Savcı, Bahtiyar’a verilen 4 yıl 6 aylık hapis cezası ile ilgili İstinaf Mahkemesi’ne başvurabilir. Çünkü aslında savcılık, Bahtiyar’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etmişti. Bu durum, temyiz aşamasında kararın bozulma riskini artırıyor,” dedi.

Bahtiyar’ın savunmasında “delil karartma” suçlamasıyla yargılanmasının, mahkemede karışıklığa yol açtığını belirten Dündar, davanın seyrinin temyiz incelemesiyle şekilleneceğini ifade etti. Özellikle cinayetle ilgili somut delillerin eksikliği, kararın hukuki geçerliliği açısından soru işareti oluşturuyor.

Narin Güran’ın ailesi ve halk, davanın adaletli bir şekilde sonuçlanmasını beklerken, sürecin nasıl devam edeceği merakla izleniyor.

  • Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Related Posts

40 yaşındaki Schengen Anlaşması çatırdıyor! AB’de serbest dolaşım sona mı eriyor?

Avrupa’da 400 milyondan fazla kişinin sınır kontrolü olmadan seyahat etmesini sağlayan Schengen Anlaşması, imzalanmasının 40. yılında kutlanıyor. Ancak birçok üye ülkenin son dönemde yeniden sınır kontrolleri getirmesi, anlaşmanın temel ilkelerinin …

İran’ı yakan yanlış hesap! Talimatlara uyulmadı, sığınak yerlerine evlerine gittiler…

İsrail’in eşzamanlı hava ve kara operasyonuyla sarsılan İran, hem komuta kademesini hem de savunma sistemlerini kaybetti. Peki bu saldırılar neden engellenemedi? ABD’li New York Times gazetesi Tahran’ın yanlış hesabına dikkat çekerken, Washington Post gazetesi ise operasyonun perde arkasını yazdı. İşte dikkat çeken detaylar…

Otomobilden 7 külçe altın çıktı

Edirne’de polis ekipleri, otomobilde 9 kilo 900 gram ağırlığında 7 külçe altın ele geçirdi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı’ndan Şanlıurfa’ya ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Büyükelçi Ossowski de kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Şanlıurfa’nın Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde pek çok açıdan önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Trump’tan korkutan İsrail-İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, gerilimin tırmandığı İran ile ilgili yaptığı açıklamada, “İran ile çatışmak istemiyorum ama İsrail İran’a saldırabilir” dedi.

Annesi Antalya Havalimanı’nda klozete bırakmıştı: Nikol bebek Rus yetkililere teslim edildi

Rus annesi tarafından Antalya Havalimanı’nda klozete bırakılan yeni doğan Nikol bebek, Rusya’dan gelen yetkililere teslim edildi.