Trabzonspor hazırlık maçında MTK Budapeşte ile karşılaştı.
Melih Saatçı, uğraştan 2-1 galip çıkan bordo-mavilileri kıymetlendirdi:
“Trabzonspor birinci hazırlık maçında Macaristan grubu MTK ‘yı 2-1 yendi yenmesine de oynadığı berbat futbol ilerisi için umut vermedi.
Trabzon kadrosu oyunu ileri oynamaktan çok şampiyon ekibe yakışmayacak formda oyunu geri oynamayı tercih etti.
Orta alandan kaleciye atılan amatörce geri paslar yakışmadı. Her ne kadar birinci hazırlık maçı da olsa şampiyon apoleti takan bir grubun oyunu daha önde kurması ve daha baskılı bir oyun ortaya koyması gerekirdi. Kıymetle belirtmeliyim ki Trabzonspor döneme başlarken yeni kurulan bir grup değil. Ekip iskeletini Nwakaeme dışın da koruyor. Bu sebeple hazırlık maçında alınan makûs sinyaller daha çok irdelenmeli ve üzerinde durulmalı.
Mtk ekibinin birinci yarı 3 topunun direkten dönmesi Trabzonspor ismine maçın olumsuzluğunu açıkça ortaya koydu.
Trabzonspor’un defans kusurları motamot devam ediyor. Unutulmamalı ki Trabzonspor şampiyon olurken şampiyonluğa en çok katkı sağlayan oyuncuların başında kaleci Uğurcan yer alıyordu.
Kouassi bu ekibe katkı sağlayamayacağını geçtiğimiz dönem göstermişti şu an uzatmaları oynuyor. Mtk müsabakasında da vasatın altında idi. Larsen için yorum yapmak için daha erken. Larsen, ahenk meselesini aşarsa ekibe katkı sağlar. Trazeguet’yi birinci hazırlık maçında izleyemedik lakin sanırım cumartesi günü oynanacak Slovacka karşısında alanda olacak.
Unutulmamalı ki Trabzonspor şampiyon olurken Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gruplarının lige çok erken havlu atmalarının Trabzonspor’a vermiş olduğu rahatlığı da yadsımamak gerekir. Her üç grupta yapmış olduğu transferlerle bu dönem ligin ne kadar çetin geçeceğinin sinyallerini verdi.”