Marmarabirlik’ten zeytinciye 800 milyon TL daha… Fark ödemelerinin tarihi de belli oldu

BURSA (İGFA) – 2024/2025 ürün alım kampanyasında ürün bedellerinin yüzde 50’sini 15 günlük periyotlarda ortaklarına peşin olarak ödeyen Marmarabirlik, ürün bedellerinin geri kalan kısmın yarısını 21 Şubat tarihinde ödeyecek.

800 milyon TL tutarındaki bu ödeme ile ürün bedellerinin yüzde 75’i yani 2 milyar 400 milyon TL ödenmiş olacak.

Kalan yüzde 25’lik bölüm ve fark ödemeleri en geç Nisan ayı sonunda ödenecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçtiğimiz yıl 2 milyar 824 milyon liralık ürün alımı yapıldığını belirterek, bu kampanya döneminde Marmarabirlik’in 3 milyar 363 milyon TL tutarında ürün alımı gerçekleştirdiğini vurguladı. Göreve geldikleri 2010 yılından bu yana üreticinin refah seviyesini artırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Asa, bundan sonra da üretici ortaklarımıza sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

2025’TE HEDEF 7 MİLYAR TL CİRO

Dünyada ve ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon nedeniyle üretim sektörünün büyük sıkıntı yaşadığı ve büyük zarar ettiği böyle bir dönemde ayakta durmanın bile bir başarı olduğunu belirten Başkan Asa, “2022/2023 iş yılına göre Marmarabirlik’in aktif büyüklüğü yüzde 215 büyüme ile 7 milyar 486 milyon TL, öz kaynaklarımız yüzde 197 büyüme ile 4 milyar 632 milyon TL, ciromuz yüzde 66 büyüme ile 2 milyar 945 milyon TL’den, 4 milyar 899 milyon TL’ye yükselmiştir. Bu yıl hedefimiz 7 milyar TL ciroya ulaşmaktır” dedi.

Özellikle son iki yılda ürün alım maliyetlerinde finans yükünün arttığına dikkati çeken Başkan Asa, Marmarabirlik ve Kooperatifler arasındaki ticari ilişkinin Türk Ticaret Kanunu’nun 89. maddesi kapsamında yapıldığını anımsatarak, “Yani ürün alımında verilen her TL’ye, politika faizi de dikkate alınarak faiz uygulanmaktadır. Aksi takdirde V.U.K.’a göre ilgili hükümler çerçevesinde transfer fiyatlandırmasına girer ve bu da vergi ziyaı cezası oluşturur. Kooperatiflerin zarar görmemesi için ödemelerin mutlaka dönemlere yayılması gerekir. Geçmişte bu anlaşılmıyordu. Anlaşılmamasının sebebi faiz oranlarının düşük olmasıydı. Geçtiğimiz yıl yüzde 50-55’ler seviyesinde olan faiz oranları bugün yüzde 45 oranlarındadır. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak bu yıl hem üreticimizi hem de kurumu korumaya çalıştık” diye konuştu.

Related Posts

Spot piyasada doğal gaz fiyatları (01 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 14 milyon 532 bin 218 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 20 milyon 22 bin 845 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

ABD, Suriye’ye yönelik bazı yaptırımları kaldırdı

Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin açıklama yapan ABD Hazine Bakanlığı ülkenin sosyal dokusunun yeniden inşası için kritik öneme sahip 518 kişi ve kurumun yaptırım listesinden çıkarıldığını bildirdi.

Borsa’dan iki yılın en hızlı günlük yükselişi: Önceki kapanışa göre yaklaşık 550 puan arttı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 artışla 9 bin 948,51 puana yükselerek son iki yılın en hızlı günlük yükselişini kaydetti. Bankacılık endeksi yüzde 9,64 ile en çok kazandıran sektör olurken, günlük işlem hacmi 165 milyar lira olarak gerçekleşti.

İkonik otel için yapılan ihale sonuçlandı: 3 milyar 200 milyon TL bedelle kazanan belli oldu

Les Ottomans Otel ihalesi tamamlandı. İhaleyi 3.2 milyar TL’ye BLG Varlık kazandı.

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon sürecinde ılımlı büyümenin etkisiyle manşet işsizlik oranı düşük seyrediyor

Dolandırıcıların son yöntemi ‘yok artık’ dedirtti!! Yılların avukatı bile şaşırdı

Afyonkarahisar Barosu’na bağlı olarak kentte uzun yıllardır avukatlık yapan Emre Sagun, geçtiğimiz günlerde sınıf arkadaşları ve tanımadığı kişilerin sosyal medya üzerinden kendisine ulaştırdıkları kimlik ile adeta şok oldu. Dolandırıcıların kendi …