Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesine Rusya tarafından 10 “Oreşnik” balistik füze sisteminin yerleştirileceğini, bu sayının gelecekte artabileceğini bildirdi.

Lukaşenko, Leningrad bölgesinde Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısı sonrasında gazetecilerin Rusya’nın Belarus’a kaç tane “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği ile ilgili sorusunu cevapladı.

“Sanırım, şimdilik bir deste var, sonra göreceğiz. Eğer Ruslar isterse biz de daha fazlasını yerleştireceğiz” ifadelerini kullanan Lukaşenko, bu rakamın rezervlerle birlikte olduğunu da dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını, Ukrayna’da savaş koşullarında test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” isimli balistik füzeyi de Belarus’a gelecek yılın ikinci yarısında yerleştireceklerini bildirmişti. (AA)

Related Posts

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 12 kişi yaralandı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde işçi servisi ile otomobilin çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı.

Araştırma: 7 diş macunu markası ağır metal içeriyor

Amerika’da yapılan bir araştırmada, çocuklar için bazı diş macunu markalarının ağır toksik ağır metaller içerdiğini ortaya koydu.

Ödüllü iki restoran batıyor: 50 milyon lira borç, 82 alacaklı

Ödüllü iki restoran, artan borçlar ve devam eden bir mali soruşturmanın gölgesinde faaliyetlerine aniden son verdi. Tasfiye sürecine giren işletmelerin toplam borcu 1.3 milyon doları aşarken, çalışanlara ödenmemiş ücretler, kullanılmamış hediye çekleri ve onlarca alacaklı gündeme geldi.

Son Dakika… Özgür Özel’den ‘Lozan’ çıkışı: ‘Bahçeli ve Erdoğan sorumluluğu taşıyacaklar’

Son dakika gelişmesi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma Maden Faciası’nın 11’inci yıl dönümünde anma programı için Soma’ya geldi. Özel, terör örgütü PKK’nın feshindeki açıklamayı ilişkin, “O açıklamanın altında benim imzam, benim sorumluluğum yok. O açıklamanın altında Abdullah Öcalan’ın parafi varsa, Erdoğan’la Bahçeli’nin Tuğra gibi imzaları var. Sorumluluğu taşıyacaklar. O açıklamanın hesabını onlar verecek” dedi.

Mavi Balina’dan daha tehlikeli! A4 kağıdı akımı çocukları ölüme götürüyor

TikTok’ta son dönemde yayılan “A4 meydan okuması”, gençleri sağlıksız kilo verme davranışlarına yönlendirdiği gerekçesiyle uzmanlar tarafından uyarı konusu oldu. Mavi Balina oyununun tehlike yeni sonlanmıştı ancak ailelere çocuklarının sosyal medya kullanımını yakından takip etmeleri öneriliyor.

Erzurum’da kaçak avlanan kişiye para cezası

Erzurum’un Horasan ilçesinde kaçak avlanan kişiye 13 bin 500 lira ceza uygulandı.