Kardeşler arasındaki miras kavgasında paranın, cemaat üyelerini nasıl ayrıştırdığı ortaya çıktı: Menzil’de tapu savaşları

Menzil Cemaatinde Kardeşler Arasındaki Miras Kavgası Ortaya Çıktı

Menzil cemaatinde yaşanan miras kavgası, dergâhlar üzerinden işlenen “vakıf-şirketpara” üçgenini gün yüzüne çıkardı. En fazla destek alan büyük ağabey Saki Elhüseyni’nin taraftarları olan Serhendi grubu ile diğer kardeşler arasında hızla derinleşen ayrışma söz konusu.

Kardeşler, kendi tapulu dergâhlara rakip grup üyelerini kabul etmiyorlar.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi’nde bulunan cemaatin merkez binası da çekişmeye sahne oldu. Mübarek Elhüseyni, 2024 Temmuz’unda tapuyu kardeşi Fettah Elhüseyni’nin kontrolündeki Semerkand Vakfı’na “bağış” olarak devretti. Bu devir işlemi sonrasında dergâh mensubu müritler, tahliye olmamak adına Mübarek Elhüseyni’ye 4 milyon TL para ödeyerek Alanya’daki yasadışı medresenin tadilatı için destek verdiler ve Semerkand Vakfı’na da 457 bin 668 TL değerinde kira ödediler.

Adana’da 295 Bin TL’lik Kira Tartışması

Benzer bir olay Adana’daki bir dergâhta da yaşandı. Dergâh binasının tapusu Emin Elhüseyni’ye aitti. Emin Elhüseyni, dergâhın resmiyetini kazanmak için oluşturulan paravan şirket aracılığıyla geçmişe dönük “ödeme emri” göndererek müritlerden toplamda 259 bin 250 TL kira bedelini talep etti. Bu durum üzerine dergâh üyelerinden birisi şikayette bulundu. Emin Elhüseyni, kasım 2024 tarihli jandarma ifadesinde, şikayetin asılsız olduğunu ve kendisine iftira atıldığını belirtti.

“Taşınmazı 23 sene önce bedelini ödeyerek satın aldım. Şikayet edenlerin iddiaları doğru değil, bana iftira atıyorlar. Bu durumu organize ve örgütlü bir şekilde gerçekleştirdiklerini düşünüyorum. Hakkımı savunuyorum ve suçsuz olduğumu ispat etmek istiyorum.”

Related Posts

Ermenistan’da muhaliflere seçim öncesi operasyon

Ermenistan’da Ulusal Güvenlik Servisi ve polis ekipleri, muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, aramalar başkent Erivan’daki birçok adrese …

Son dakika… Üst düzey Ukraynalı komutana suikast! Kiev’de düzenlenen saldırıda istihbarat subayı öldürüldü

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) bünyesinde görev yapan üst düzey bir yetkili, başkent Kiev’de düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü. Holosiivskyi bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, ölen kişinin Albay Ivan Voronych olduğu öne sürüldü.

Ukrayna’nın yeni taktiği Rusya’nın kabusu oldu! Cephede, şehirlerde ve askeri üslerde kullanılıyor

Ukrayna ordusu, Rusya’nın insansız hava araçları (İHA) saldırılarını engellemek için sıra dışı bir yöntem geliştirdi. Ukraynalı askerler, düşman İHA’larını durdurmak amacıyla balıkçı ağlarını savunma sistemlerine entegre etti. Yoğun gözenekli ağlar, İHA’ları pervanelerine dolanarak etkisiz hale getiriyor.

Fezlekeleri incelemekle yükümlü Komisyon, Meclis tatile girse de çalışacak

TBMM Karma Komisyonu Meclis tatile girse bile çalışmaya devam edecek.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkanvekili Ahmet Şahin görevden uzaklaştırıldı