İş vaadiyle geldiği Tayland’da kaçırılan Çinli aktör Myanmar’da bulundu

Tayland Polisi, Çinli Aktörü Myanmar’da Çevrim İçi Dolandırıcılık Ağından Kurtardı

Tayland polisi, iş vaadiyle Tayland’a gittiği sırada kaçırılarak Myanmar’da çevrim içi dolandırıcılık ağına düşürülen Çinli aktörü bulduğunu açıkladı. Global Times’ın haberine göre, Wang Xing’in Tayland-Myanmar sınırında kaybolması üzerine ailesi, Çin’in Bangok Büyükelçiliği’nden yardım istedi.

Tayland polisi, Wang’ın Myanmar tarafında bulunduğunu ve sorgulanmak üzere Tayland’a getirildiğini duyurdu. Polis müfettişi Thatchai Pitaneelaboot, Wang’ın Taylandlı bir eğlence şirketi tarafından iş bulma vaadiyle kandırıldığını ve Myanmar’da telefon dolandırıcılığı faaliyetlerinde çalıştırıldığını ifade etti.

AA’nın haberine göre, Thatchai, Wang’ın telefonundaki sohbet kayıtlarının bu hikayeyi doğruladığını belirtti. Güneydoğu Asya’da, sahte yatırım teklifleri ve yasa dışı kumar planları ile insanları çevrim içi dolandırıcılıklara katılmaya zorlayan suç örgütlerinin faaliyet alanı olarak bilinen bölgede Wang’ın durumu dikkat çekti.

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinavatra ise olayın ülkenin güvenli turizm imajı üzerindeki olası etkilerini hafifletmek için hükümetin gereken adımları attığını belirtti. Olayın neticesinde Wang’a yardım eli uzatılırken, çevrim içi dolandırıcılık ağlarına karşı daha etkin önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Türkiye düşmanı ABD’li eski Senatör Bob Menendez hapse atıldı

ABD’nin eski New Jersey Senatörü Bob Menendez, rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarından 11 yıl hüküm giydi ve Pensilvanya’daki cezaevine gönderildi. Türkiye düşmanlığıyla bilinen Menendez, ABD’den ülkemize yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken, Akdeniz ve Ege’deki politikalardan da rahatsızlığını her fırsatta gündeme getiriyordu.

15 baronun başkanından DEM Parti’ye ‘süreç’ ziyareti… Tuncer Bakırhan: ‘Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı bizi çok umutlandırdı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinden gelen baro başkanları ile görüştü, “Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı ve örgütünün buna olumlu yanıt vermesi bizi çok umutlandırdı. DEM Parti olarak başından beri sürece inandık ve katkı veriyoruz” ifadesini kullandı.

Yol ortasında kemerle boğma vahşetine valilikten açıklama

Uşak’ta, akrabalar arasında çıkan alacak-verecek tartışması kavgaya dönüştü; 1 kişi darbedilip kemerle boğazı sıkılarak yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklandı.

Rus ordusu Kiev’i vurdu: 14 ölü 60 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği saldırıda, aralarında bir ABD vatandaşının da bulunduğu 14 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 60’tan fazla kişi ise yaralandı.

Avrupa Birliği Rusya’ya uyguladığı yaptırımların süresini uzattı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Kırım ve Sivastopol’u ilhakı sebebiyle uygulanan yaptırımların 23 Haziran 2026’ya kadar uzatılması yönünde karar aldıklarını duyurdu. Yaptırımlarla AB vatandaşları ile şirketlerinin Kırım ve Sivastopol bölgelerindeki …

‘Ajan sığınmacı’ tehlikesi Meclis gündeminde: İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen sığınmacılar olduğu iddiası İçişleri Bakanlığı tarafından izlenmekte midir?

‘Ajan sığınmacı’ tehlikesi Meclis gündeminde: İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen sığınmacılar olduğu iddiası İçişleri Bakanlığı tarafından izlenmekte midir?