İngiltere ve Hindistan’dan tarihi ticaret anlaşması

İngiltere ve Hindistan Arasında Tarihi Ticaret Anlaşması İmzalandı

İngiltere ve Hindistan arasında, oldukça önemli olarak nitelendirilen bir ikili ticaret anlaşması imzalandı. İngiltere Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, anlaşma ile İngiltere’den Hindistan’a yapılan ihracatta vergi indirimleri gerçekleşecek. Bu kapsamda, İskoç viskisi, kozmetik ve tıbbi cihazlar gibi temel ürünlerde Hindistan’a uygulanan vergiler düşürülecek.

Özellikle viski ve cin gibi içki kategorisinde geçerli olan gümrük vergileri, anlaşmanın 10. yılında ciddi bir şekilde düşürülecek. Ayrıca otomotiv ihracatına yönelik vergiler de belirli kota kapsamında yüzde 10’a kadar indirilecek.

Her iki ülke arasındaki ticaretin artması ve ürünlerin daha uygun fiyatlarla tüketicilere sunulması hedefleniyor. Havacılık sektörü, kozmetik, kuzu eti, tıbbi cihazlar, somon balığı, elektrikli makineler ve gazlı içecekler gibi birçok ürün ticaret anlaşması kapsamına alındı.

Ticaret anlaşması ile İngiltere ve Hindistan arasındaki ticaret rakamlarının artması ve ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. İngiliz ekonomisine yıllık 4,8 milyar sterlin katkı yapması öngörülüyor, böylece ikili ticaret 25,5 milyar sterline ulaşacak. Bu anlaşma, Brexit sonrası İngiltere’nin gerçekleştirdiği en büyük ticaret anlaşması olarak öne çıkıyor.

İmzalanan ticaret anlaşması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Keir Starmer, “Ticaret ve ekonomi için yeni bir dönemdeyiz. İngiliz ekonomisini güçlendirmek ve çalışan insanlara daha fazla kazanç sağlamak için daha hızlı hareket etmeliyiz. Hindistan ile imzalanan bu anlaşma, ekonomimizi büyütecek” dedi.

Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds ise, Hindistan ile imzalanan bu anlaşmanın İngiliz halkı için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Küresel belirsizliklerin yaşandığı bir dönemde, küresel ticarete yönelik bu pragmatik yaklaşımın işletmelere ve tüketicilere istikrar sağlayacağını vurguladı.

İngiltere ve Hindistan, ticaret anlaşması görüşmelerini şubat ayında başlatmıştı ve sonuç olarak önemli bir anlaşmaya imza attılar.

Related Posts

Çin’in teşvikleri piyasalarda ‘devalüasyon’ iması yaratıyor

Uzmanlar, Çin Merkez Bankasının (PBoC) ekonomiyi desteklemek için açıkladığı teşvikleri devalüasyon hamlesi olarak değerlendirirken, teşviklerin devam edeceğini öngörüyor.

Almanya’da fabrika siparişleri martta arttı

Almanya’da fabrika siparişleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi politikasının da etkisiyle martta yüzde 3,6 yükseldi.

Emekli bayram ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala emeklilerin gözü bayram ikramiyesi ödemelerine çevrildi. Yapılan zamla birlikte emekli ikramiyesi 4 bin TL’ye yükseltilmişti. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini ilgilendiren tüm detaylar…

SGK bazı mesleklerin erken emeklilik hakkını kaldırdı: İşte 98 sayfa tutan listenin tamamı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), erken emeklilik imkânı tanıyan fiili hizmet süresi zammı (FHSZ) uygulamasında önemli bir düzenlemeye gitti. Kurum tarafından yayımlanan 98 sayfalık listede, çok sayıda meslek grubunun artık bu haktan yararlanamayacağı …

Ünlü mobilya devi Bellona satıldı

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde Bellona’nın satışı için ihalesi gerçekleşti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yürütülen satış süreci, hakkında açıklama yapıldı. MUHAMMEN BEDEL 7 MİLYAR TL OLARAK AÇIKLANDI Mobilya sektörünün en …

Merkez’in hamlesi TL’yi kurtaramadı: 6 ayın dibini gördü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Reel Efektif Döviz Kuru (REK) verileri, Türk Lirası’nın nisan ayında reel anlamda değer kaybettiğini ortaya koydu. TÜFE bazlı REK endeksi, bir önceki aya göre 1,55 puan düşerek 72,12 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir