Çatalca’da öldürülen Sinem Çeşim için yürüyüş düzenlendi

Kartal Kadın Dayanışma Komiteleri, Sinem Çeşim İçin Yürüyüş Düzenledi

Kartal Kadın Dayanışma Komiteleri, iddialara göre, ayrılmak isteyen ve son bir kez görüşmek üzere Çatalca’da buluştuğu erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülen Sinem Çeşim için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe çok sayıda kadın katılırken, erkekler de bu etkinliğe destek vererek katıldılar. Katılımcılar, Sinem Çeşim’in katilinin bir an önce yakalanarak adaletin sağlanması gerektiği çağrısını yaptılar. Kadınların öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, kadına yönelik şiddetin son bulması ve Sinem Çeşim’in sesi olmak için erkekler de sloganlar eşliğinde katıldı.

Yürüyüş sırasında, katilin yakalanıp hak ettiği cezayı alması için sürecin takip edileceği ifade edildi. Kartal Kadın Dayanışma Komiteleri, bu cinayetin yalnızca bir kişiyle sınırlı olmadığını, her gün kadınların sistematik şiddetle karşılaştığını belirterek mücadelenin devam edeceğinin altını çizdi.

Related Posts

Marketteki kahverengi yumurtalar toplatılıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı

Burdur’da 5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı, itfaiye tarafından ödüllendirildi.

Dünyanın güvenliği tehlikede! Amerika yalan üzerine mi İran’ı vurdu?

ABD Başkanı Donald Trump, selefi George W. Bush, Irak’ın işgalinden önceki iddialarına benzer iddiaların ardından İran’daki nükleer tesisleri vurdu. İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarından önce İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer tehdidini abartarak saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Ancak istihbarat raporları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın silah üretmediğini ortaya koydu. Peki ABD, İran’ı 2003’te olduğu gibi yalan üzerine mi vurdu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘bu ülkeyi kuran esas irade budur’ diyerek Atatürk’ün TBMM’nin açılışına gönderdiği telgrafı okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı kuruluşlara Türkiye’yi şikayet eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklenerek, “Kuvâ-yi Milliye’ciz deyip Batı’ya hoş görünmek için şekilden şekle giriyorlar. Güç odaklarına bel bağlayanlar bizim dirayetli duruşumuzu anlayamaz.” dedi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezası için yeni başvuru

Diyarbakır Barosu, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın davasında cesedi dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulundu.

Kuzey Kore”de bir ilk: Devasa turizm kompleksi açıldı

Kuzey Kore’nin Kalma Yarımadası’na inşa edilen 20 bin kişilik yeni turizm kompleksi, yerli ziyaretçileri kabul etmeye başladı. 7 Temmuz’da ise ilk kez bir Rus turist grubunun bölgeyi ziyaret edeceği belirtildi.