Bir temcit pilavı hikayesi: Diana Öldü ama dedikodular bitmiyor


20. yüzyılın en etkili stil ikonlarından biri olan Prenses Diana, Jimmy Choo’dan Christian Dior’a kadar pek çok klasik tasarımcı markasını giymesiyle biliniyordu.

Son dönem ortaya yeniden atılan bir iddiaya göre Diana’nın Prens Charles’tan resmi olarak boşandıktan sonra kaçındığı bir moda evi vardı.

1996’da Diana’yla çalışması hakkında Harper’s Bazaar Avustralya’ya konuşan tasarımcı Jayson Brundson’a göre Diana, markanın ikonik çift C logosu nedeniyle Chanel giymekten kaçınmaya başladı.

Brundson şunları söylüyor:

“Avustralya’da bir hastane ziyareti öncesiydi. Saçı yapıldıktan Versace tasarımı bir takım giyeceğini, ancak hangi aksesuarları kullanacağını bilmediğini söyledi. Ben de hepsini inceledim ve bir çift Chanel ayakkabı buldum ama ‘Hayır, bağlantılı C harfleri, çift C’yi giyemem’ dedi. Ben de nedenini sordum, o da ‘Camilla ve Charles’ dedi.”

Brundson’un sözleri sosyal medyada büyük yankı buldu, ancak teyide muhtaç gibi görünüyordu:

Zira Lady Diana’nın özellikle Chanel marka çantalara özel bir ilgisi vardı.

Bu ilgi o kadar biliniyordu ki marka, bir çanta modeline onun adını verdi.

Diana’nın resmi ziyaretlerinde de sıklıkla kullandığı çantları, onun bu markaya olan nefretini gölgeye düşürüyor.

Belki de Brundson’un anısında yer alan konuşma, o güne özel bir gerginlik üzerine yaşanmıştı.

Diana’nın, Camila ve Charles’ın baş harflerini simgelediği için Chanel logosundan kaçındığı iddiası, arşiv fotoğrafları karşısında biraz güçsüz kalıyor.

Brundson’un iddiaları ise temcit pilavı gibi gerek İngiliz basını gerekse Türkiye dergilerinde zaman zaman yeniden hatırlatılıyor.

Pilavdan söz açılmışken, GastrOda çok yakında yayına girecek.

Temcit pilavı ismini neden kullandığımıza gelirsek, Ramazan ayında sahurda pilav yapmak zaman aldığı ve uykuyu fazlasıyla böldüğü için akşamdan yapılıp sahur vakti ısıtılarak yenen yemeğe verilen ad bu..

Yani tekrar tekrar ısıtılarak tüketilen yemek… Bir konunun defalarca yeniden gündeme getirilmesi de mecazi olarak ‘temcit pilavı’ şeklinde anılıyor…

Gözde S. Kadıoğlu

Bir yanıt yazın

xxx