Beyaz Saray: Trump, bu hafta Rusya-Ukrayna savaşını bitirebilir

Trump Yönetimi, Rusya-Ukrayna Savaşının Sonlanması İçin Anlaşma Arayışında

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Washington’da düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Komitesi (CPAC) 2025 Yıllık Toplantısı’ndan dönüşünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için müzakereler yürüttüğünü ve bu hafta içinde anlaşmaya varabileceklerini ifade etti. Leavitt, Başkan Trump’ın savaşı sonlandırma konusunda kararlı olduğunu ve olası bir anlaşmanın ABD’nin harcamalarını telafi edebileceğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt

Trump’ın Kıymetli Maden Önerisi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin kıymetli maden anlaşmasını yakın zamanda imzalayacağına inandığını açıklamıştı. Başkan Trump, 3 Şubat’ta yaptığı bir açıklamada, Ukrayna’dan nadir toprak elementleri temin etmek istediklerini belirtmişti. Trump, Ukrayna’daki savaşın sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, ABD’nin Ukrayna’ya destek sağlamayı sürdürmesi durumunda bunun karşılığını görmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Trevi Çeşmesi’nde Gazze Destek Gösterisi

Roma’da Trevi Çeşmesi’nin ışıkları Gazze’nin durumu için 1 saatliğine söndürüldü.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Vurdu

Başkentteki sağanak ve fırtına, su birikintilerine ve devrilen ağaçlara neden oldu.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye başvurusu reddedildi

Tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye edilmeleri için yapılan başvuru, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildi. Mahkeme, tahliye başvurusunu reddetti.

Batman’da Sera OSB Kuruluşu Yakın

Batman’da Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş süreci tamamlanma aşamasına geldi. Proje, tarım ve sanayiyi entegre ederek yerel ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.

ÇAYKUR’dan Ürün Fiyatlarına Uyarı

ÇAYKUR, çay fiyatlarının düşmesini fırsatçılara bağladı ve üreticileri uyardı.

14 yaşındaki kız kardeşini döverek öldürdü

Diyarbakır’da 14 yaşındaki kız kardeşini döverek öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki çocuk tutuklandı.