Bakan açıkladı: Aile ve Gençlik Fonu’na 4 saat içerisinde 4 bin 311 kişi başvurdu

Aile ve Gençlik Fonu Genç Çiftlere Destek Olmaya Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek genç çiftlere yönelik olarak hayata geçirilen ‘Aile ve Gençlik Fonu’nun deprem bölgesinde uygulamaya alındığını hatırlattı. Göktaş, TRT yayınına katılarak, “Aile ve Gençlik Fonu kapsamında genç çiftlere 150 bin liralık ve 4 yıl vadeli, 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı sunduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Göktaş, “Dijital platform üzerinden e-Devlet aracılığıyla başvuruların yapılabildiğini” söyleyerek devam etti. Başvuruların açılmasının ardından 4 saat içerisinde 4 bin 311 başvurunun gerçekleştiğini ifade etti. Evlenmek isteyen çiftlerin 18-29 yaş arasında olması ve belirli gelir kriterlerine uygun olmaları gerektiğini vurgulayan Göktaş, evlendikten sonra da çiftleri ziyaret ettiklerini ve ihtiyaçları varsa destek sağladıklarını belirtti. Ayrıca Aile ve Gençlik Fonu detaylarına web sayfaları üzerinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Doğum Yardımları Artık Daha Geniş Kapsama Yayılıyor

Bakan Göktaş, doğum yardımlarıyla ilgili de bilgi vererek, “2015 yılında ilk doğum için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü çocuk için ise 600 lira tek seferlik yardım yapılmaktaydı. Ancak, bu yardımları artırma kararı aldık ve doğurganlığı teşvik etmek amacıyla yeni bir destek programı başlattık” dedi.

Yeni uygulama kapsamında ilk doğumda 5 bin lira, ikinci çocuk için 1500 lira düzenli aylık yardım, üçüncü çocuk itibarıyla ise 5 bin lira tek seferlik yardım sağlanacağını belirten Göktaş, bu yardımların çocuklar 5 yaşını doldurana kadar devam edeceğini vurguladı.

(ALINTI)

Related Posts

Filistinlileri ‘yeniden yerleştirme’ planı | Gazze’nin güneyindeki bölgeden ayrılmaya izin yok, “Hamas’a üyelik” taraması yapılacak!

Filistinlileri ‘yeniden yerleştirme’ planı | Gazze’nin güneyindeki bölgeden ayrılmaya izin yok, “Hamas’a üyelik” taraması yapılacak!

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu cenaze töreninde bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan’ın annesi Günsel Tan, Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile CHP’nin 7’inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Endonezya’daki Lewotobi Yanardağı yeniden patladı: 4 bin kişi tahliye edildi

Endonezya’daki Lewotobi Yanardağı yeniden patladı: 4 bin kişi tahliye edildi

Japonya’dan Trump’ın yüzde 25 vergi kararına tepki: ‘Talihsiz’

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine yüzde 25 tarife uygulama kararının ‘talihsiz’ olduğunu belirtti. İki ülke arasında karşılıklı yarar sağlayan bir anlaşma için ikili görüşmelerin devam edeceğini söyleyen İshiba, ‘Japonya, gerekli olanı talep edip korurken, kolay taviz vermekten kaçınıyor’ dedi.

Trump’tan BRICS’in yanında yer alan ülkelere ekstra yüzde 10 gümrük vergisi tehdidi

Trump’tan BRICS’in yanında yer alan ülkelere ekstra yüzde 10 gümrük vergisi tehdidi