Azerbaycan, İran’ı uyardı: ‘Karalama kampanyalarını durdurun’

Azerbaycan, İran’a Karşı Yürütülen Karalama Kampanyasına Tepki Gösterdi

Azerbaycan, İran hükümetine yakın medya kuruluşlarında Azerbaycan’a ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e karşı yürütülen “karalama kampanyası” nedeniyle İran’ın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Seyit Cafer Meryan’ı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bu durumun Bakü’nün kabul edilemez bulduğu bir mesele olduğu belirtildi.

Meryan’a, İran medyasında Azerbaycan karşıtı söylemlerin yanı sıra, İran lideri Ali Hamaney’in Erdebil Temsilcisi Hasan Ameli’nin Azerbaycan’a yönelik hakaret içeren ifadelerinin ardından, Ameli’ye destek kampanyası başlatılmasının rahatsızlık yarattığı aktarıldı.

AZERBAYCAN’IN ‘SABRI TÜKENİYOR’

Kazvin imamı ve diğer bazı din adamlarının Azerbaycan karşıtı faaliyetleri de karalama kampanyasının bir parçası olarak değerlendirildi.

Bakü, bu tür adımların iki ülke arasındaki ilişkilere zarar verme amacı taşıdığını ve önlenmesi gerektiğini vurguladı.

İran tarafının bu tür faaliyetlere göz yummasının, Azerbaycan’ın sabrını zorladığı ve ilişkileri daha da gerginleştirdiği ifade edildi.

Meryan, gelişmelerden üzüntü duyduğunu belirterek, Azerbaycan’ın itirazlarını İran’ın yetkili makamlarına ileteceğini söyledi.

Azerbaycan, bu tür girişimlerin komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini bir kez daha vurguladı.

Related Posts

Foreing Policy: İsrail bölgesel güç olamaz

Amerikan Foreign Policy dergisinde İsrail hakkında dikkat çeken bir analiz yayımlandı. Analizde İsrail’in bölgesel güç olmayacağına dikkat çekilerek bunun nedenleri sıralandı.

İsrail ordusunun mayıs ayındaki saldırılarında Gazze’de 12 gazeteci yaşamını yitirdi

İsrail ordusunun mayıs ayındaki saldırılarında Gazze’de 12 gazeteci yaşamını yitirdi

Rusya’dan ABD’ye tehdit gibi uyarı: ‘Düşünme bile!’

Rusya, ABD’nin İsrail’e olası askeri yardımı konusunda sert uyarıda bulundu. İsrail’e doğrudan bir yardımın ‘düşünülmemesi gerektiğini’ söyledi. Moskova, böyle bir adımın Orta Doğu’da krizi derinleştireceğini ve bölgesel istikrarı tehdit edeceğini belirtti.

Kızı adım adım ölüme giderken babası dayanamayıp kalp krizi geçirdi

Anoreksiya hastalığı ile savaşan ünlü fenomen Nihal Candan 25 kiloya düşmesinin ardından yoğun bakıma alındı. Nihal Candan’ın profesör babası Hakan Candan, kızının üzüntüsüne dayanamayarak kalp krizi geçirdi. Kötü haberi Nihal Candan’ın annesi, “Anne Umut Candan “Eşim kızımın üzüntüsü yüzünden kalp krizi geçirdi” söyleriyle duyurdu.

Türkiye düşmanı ABD’li eski Senatör Bob Menendez hapse atıldı

ABD’nin eski New Jersey Senatörü Bob Menendez, rüşvet ve yolsuzluk suçlamalarından 11 yıl hüküm giydi ve Pensilvanya’daki cezaevine gönderildi. Türkiye düşmanlığıyla bilinen Menendez, ABD’den ülkemize yapılacak F-16 satışına karşı çıkanların başında gelirken, Akdeniz ve Ege’deki politikalardan da rahatsızlığını her fırsatta gündeme getiriyordu.

15 baronun başkanından DEM Parti’ye ‘süreç’ ziyareti… Tuncer Bakırhan: ‘Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı bizi çok umutlandırdı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinden gelen baro başkanları ile görüştü, “Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı ve örgütünün buna olumlu yanıt vermesi bizi çok umutlandırdı. DEM Parti olarak başından beri sürece inandık ve katkı veriyoruz” ifadesini kullandı.