‘Ajan sığınmacı’ tehlikesi Meclis gündeminde: İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen sığınmacılar olduğu iddiası İçişleri Bakanlığı tarafından izlenmekte midir?

CHP’li Murat Bakan: İstihbarat Servisleri İçin Çalışanlar Sığınmacı Olarak Ülkelere Sızıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, istihbarat servisleri için çalışan kişilerin sığınmacı kılığında ülkelere sızdığına dikkat çekerek, bu durumun Türkiye’nin ulusal güvenliğini, kamu düzenini ve toplumsal istikrarını doğrudan etkileme riski taşıdığını vurguladı. Bakan, konuyu Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan yazılı cevap istedi.

CHP’li Bakan, İran’da Mossad için çalıştığı tespit edilen bazı Afgan sığınmacılar olduğu iddiaları hakkında İçişleri Bakanlığı’nın izleme yapılıp yapılmadığını sordu ve benzer bir güvenlik riskinin Türkiye için de geçerli olup olmadığını araştırdı.

Bakan’ın önergesinde, İran’da İsrail’in dış istihbarat servisi adına çalışan kimselerin Afganistan’dan gelen sığınmacılar arasında bulunduğu yönündeki tartışmalara dikkat çekti. Bakan, göç hareketlerinin istihbarat örgütlerine ülkelerde sızma ve operasyon yapma imkanı verdiğine dikkat çekerek, bu durumun Türkiye için önemli bir risk teşkil ettiğini belirtti.

CHP’li Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

  • Türkiye’de son beş yıl içinde casusluk suçundan yakalanan veya işlem gören yabancı uyrukluların sayısı ve bunların istihbarat servislerine bağlantıları hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • Afganistan’dan Türkiye’ye gelen sığınmacılar arasında güvenlik tehdidi oluşturan kişi sayısı nedir? Sınır dışı edilen kişi sayısı ve uygulama durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • İran’da Mossad için çalışan Afgan sığınmacılarını izleme konusunda ne gibi adımlar atılmaktadır ve bu durum Türkiye için bir tehdit oluşturabilir mi?
  • Türkiye’ye yasa dışı yollarla giren Afgan sığınmacıların güvenlik ve istihbarat kontrolü ne seviyededir? Geçmişte bağlantılı oldukları örgütler hakkında bilgiye dayalı bir veritabanı mevcut mudur?
  • İstihbarat riski taşıyan Afgan sığınmacı gruplarının tespiti için MİT, EGM ve Göç İdaresi Başkanlığı arasında nasıl bir iş birliği yapılmaktadır?
  • Türkiye’de istihbarat faaliyetleri yürüttüğü şüphesiyle adli işlem başlatılan sığınmacılar var mıdır? Varsa uyruklarına göre dağılımı nasıldır?

Related Posts

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Sputnik Azerbaycan Şube Yöneticisi ve Genel Yayın Yönetmeni Bakü’de gözaltına alındı

Azerbaycan güvenlik güçleri Bakü’de iki Rus gazeteciyi, Sputnik Şube Yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni Belousov’u gözaltına aldı.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi: CHP’den ilk tepkiler…

CHP’nin 38. Olağan Kurultay davasına ilişkin bugün görülen duruşmada erteleme kararı çıktı. CHP’den erteleme kararına ilişkin tepkiler gecikmedi. İşte ilk tepkiler…