Trevi Çeşmesi’nde Gazze Destek Gösterisi

Roma’nın Simge Yapılarından Trevi Çeşmesi, Gazze İçin Karanlığa Büründü

İtalya’nın başkenti Roma’nın en önemli simgelerinden biri olan Trevi Çeşmesi (Fontana di Trevi), İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırı ve ablukası protestosuyla karanlığa gömüldü.

Geçtiğimiz ay Roma Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla, Gazze’de ateşkes çağrısı yapmak amacıyla tarihi Trevi Çeşmesi’nin ışıkları, yerel saatle 22.00 ile 23.00 arasında 1 saat boyunca söndürüldü.

Aynı zamanda çeşmenin bulunduğu Poli Sarayı’nın ön cephesine, “Gazze’de savaşı durduralım” mesajı yansıtıldı.

Filistin’e sembolik destek için yapılan bu harekete, Filistin yanlısı bir grup da katılarak Filistin bayraklarıyla çeşmenin önünde protesto gösterisi düzenledi.

Grup, “Gazze’deki savaş değil, soykırım” yazılı bir pankart açarak Roma Belediyesi’nin eylemine tepki gösterdi.

Bazı grup üyeleri, “Nazi Almanyası’nın Yahudilere yaptıklarından daha kötüsünü İsrail’in Filistinlilere yaptığını” iddia ederken, ABD ve Avrupa Birliği’ni bu duruma sessiz kalmakla suçladı.

Eylem sırasında grup, “Özgür Filistin”, “Soykırımı durdurun”, “Nehirden denize özgür Filistin” gibi sloganlar attı.

Bu etkinlik ve protesto, Trevi Çeşmesi’ni ziyaret eden turistlerin ilgisini çekti ve bazı ziyaretçiler de Filistin destekçisi grubun yanında yer aldı.

Related Posts

Kütahya’da 9 Şüpheli Gözaltına Alındı

Halkın dini inançlarını istismar eden 9 kişi gözaltına alındı, 1,5 milyon liraya bloke konuldu.

Keçiörengücü Abdullah Çelik’i Transfer Etti

Ankara Keçiörengücü, Abdullah Çelik ile 3 yıllık sözleşme imzaladı ve futbolcuya hoş geldin dedi.

Konya’da Apartmanda Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

Konya’da bir apartmanda çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi, hastaneye kaldırıldılar.

Beton mikseri yan yattı

Hakkari’de geri manevra yapan bir beton mikseri, ahırın üzerine yan yattı.

Sivasspor, Çağlayan Menderes’i Kadrosuna Kattı

TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor, geçtiğimiz sezon Sarıyer’de şampiyonluk yaşayan tecrübeli stoper Çağlayan Menderes ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Menderes, yeni sezon hazırlıkları kapsamında takıma katılacak.

Silahlı kavgada acı ayrıntı: Kurşunların arasında kalan adam ağlayan oğlunu gezdirmeye çıkmış

Diyarbakır’da iki kişinin öldüğü silahlı kavgada hayatını kaybeden Erkan Tekin’in olayla ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Tekin’in ağlayan 7 aylık oğlunu sakinleştirmek için eşiyle dışarı çıktığı ve kurşunların arasında kaldığı belirlendi.