Güney Kore’de Lee Jae-myung, Devlet Başkanı seçildi

Güney Kore’de Yoon Suk Yeol’ün Görevden Alınmasının Ardından Yeni Devlet Başkanı Lee Jae-myung Göreve Başladı

Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un görevden alınmasının ardından gerçekleştirilen seçimde galip gelen Demokratik Parti adayı Lee Jae-myung, Meclis’te yemin ederek resmi olarak görevine başladı.

Yonhap’ın haberine göre, Lee yemin töreninin ardından yaptığı konuşmada siyasi krizi sona erdirerek ülkeyi birleştireceğini, ekonomiyi canlandıracağını ve ulusal çıkarlara odaklanacak pragmatik bir diplomasi izleyeceğini belirtti.

Başkanlığının 5 yıllık süresine resmen başlayan Lee, ülkenin tüm vatandaşlarına hizmet edecek bir lider olacağını vurgulayarak, “Bu seçimde kimi desteklerseniz destekleyin, hepinizi kucaklayacağım.” dedi.

Lee, eski Devlet Başkanı Yoon’un sıkıyönetim ilanı ve ardından gelen azil süreciyle bölünen ülkeyi birleştirme sözü verdi.

Ekonomide piyasa odaklı yaklaşım benimseyerek büyümeyi destekleyeceklerini vurgulayan Lee, ileri teknolojileri geliştirerek dış politikada ulusal çıkarları öncelikli kılacaklarını açıkladı.

Güney Kore’nin ABD ile olan ittifakına bağlılığını teyit ederken, Japonya ve diğer komşu ülkelerle ilişkileri güçlendireceklerini belirten Lee, Kuzey Kore ile de diyaloğa açık olduklarını dile getirdi.

Seul Ulusal Mezarlığı’na giderek savaşlarda hayatını kaybeden askerler için saygı duruşunda bulunan Lee, yemin töreninden önce Genel Kurmay Başkanı Oramiral Kim Myung-soo’dan bilgi aldı ve ordunun hazır olması talimatını verdi.

Ulusal Seçim Komisyonu, Lee’nin dün gerçekleşen seçimleri %49,42 oy oranıyla kazandığını duyurdu. Halkın Gücü Partisi adayı Kim Moon-soo ise %41,15 oy aldı.

Yoon Suk Yeol’un sıkıyönetim ilanı ve azil sürecinin ardından gerçekleşen seçimler sonucunda, Lee derhal göreve başladı ve yetkileri Devlet Başkanlığına vekalet eden Başbakan Yardımcısı Lee Ju-ho’dan devraldı.

Anayasa Mahkemesi’nin Yoon’un görevden alınmasıyla sonuçlanan azil sürecinin ardından erken seçim kararı alınmış ve Lee, bu süreçte yeni Devlet Başkanı olarak seçildi.

Related Posts

İzmir’de acı olay: Evin çatısında doğan bebek yaşamını yitirdi

İzmir’de evin çatısında doğan bebek yaşamını yitirdi.

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: Akın sert kayaya çarptın oğlum! Gelip darmadağın ederim, aklını başına topla, tepemin tasını attırma!

Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: Akın sert kayaya çarptın oğlum! Gelip darmadağın ederim, aklını başına topla, tepemin tasını attırma!

Balıkesir’de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Balıkesir’de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Banka görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Bursa’da telefonda adının terör soruşturmasına karıştığı söylenip, verilen hesaba 100 bin TL yatırılması istenen Fikrettin E. (65), banka görevlisinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarıldı.

Bir besini tamamen bıraktı: Hayatı değişti

İngiltere’de yaşayan 22 yaşındaki Ellie Crabtree, sadece bir besini hayatından çıkararak geçirdiği büyük değişimle dikkat çekti. Kısa sürede 30 kiloya yakın veren genç kadın, bu fiziksel dönüşümün arkasında yatan duygusal süreci de anlattı.

Marmaray’daki yumruklu saldırıda kadın da şikayetçi oldu

Türkiye’nin konuştuğu Marmaray’daki yumruklu saldırıda babanın yumruklu saldırıya uğramadan önce kapı önünde tartıştığı kadın da şikayetçi oldu.