Trump’tan istifa eden Elon Musk’a: ‘Bu onun son günü’

Donald Trump, Elon Musk’ın Departmandan Ayrılmasını Değerlendirdi

ABD’li milyarder Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Departmanı’ndaki (DOGE) görevinden ayrıldığını duyurmasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump’tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Trump, kendi Truth sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, yarın saat 13:30’da Musk ile birlikte Oval Ofis’te bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurarak, “Bu onun son günü olacak, ama aslında değil. Çünkü o her zaman bizimle olacak ve her şekilde yardımcı olmaya devam edecek. Elon harika biri” dedi.

Musk’ın Trump Yönetimindeki Görevi

Ocak ayında Trump yönetimine katılan Elon Musk, ABD federal bütçesindeki harcamaları azaltma sözü vermiş ancak departmanları yeniden yapılandırma çabaları nedeniyle bazı Trump yönetimi yetkilileriyle anlaşmazlığa düşmüştü.

Elon Musk’ın Ayrılması

Elon Musk, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Özel Hükümet Görevlisi olarak belirlenen görev sürem sona ererken, israfı azaltma fırsatı verdiği için Başkan Donald Trump’a teşekkür etmek istiyorum. DOGE misyonu hükümet genelinde bir yaşam tarzı haline geldikçe daha da güçlenecek” dedi. Başkan Trump’ın Elon Musk’a desteği, bazı kesimler tarafından protesto edilmişti.

Related Posts

Yavuz Ağıralioğlu’ndan eleştirilere yanıt: Memlekette bu kadar dert varken parti kurmayacağız da turşu mu kuracağız?

Anahtar Parti lideri Yavuz Ağıralioğlu, “Anahtar Parti; devlete itibar, millete huzur, siyasete güven, kurumlara kapasite, gençlere imkan, memleketin bilenlerine ise bildiğini yapabilecek fırsat sunmak için kuruldu. Memlekette bu kadar dert varken parti kurmayacağız da turşu mu kuracağız?” dedi.

Yangın sonrası ekin alanları zarar gördü

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde buğday ve arpa ekili alanda çıkan yangın söndürüldü.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen ilk 4 ayda 9,22 milyar dolarlık ihracat

Tarım, gıda ve içecek sektörünün ihracatı ilk 4 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,53 artışla 9,22 milyar dolara yükseldi.

Kamyon devrildi; 250 milyon arı serbest kaldı

ABD’nin Washington eyaletinde arı taşıyan bir kamyonun devrilmesi sonucu yaklaşık 250 milyon arı serbest kaldı.

Bağırsak dostu! Tezgahlarda yerini aldı: 20 TL!

Kahramanmaraş’ta yetiştirilen ürünlerden yörede nohut firiği olarak bilinen ‘yeşil nohut’ tezgahlarda yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda Zelenski ile görüştü: İstanbul’daki görüşmelere güçlü vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Ukrayna ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında adil ve kalıcı barışın sağlanması için gayret göstermeye devam edeceğini ifade eden Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci tur görüşmelerde olası ateşkesin ele alınmasının barışa giden yolun taşlarını döşeyeceğini, iki ülkenin de güçlü heyetlerle toplantıya katılımının barış yolunda sağlanan ivmenin devamı açısından önemli olduğunu belirtti.