‘Anayasa komisyonu’ toplanıyor: İlk toplantı tarihi belli oldu!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki yeni anayasa çalışmaları kapsamında kurulacak komisyonda görev alacak üyeler belirlendi. Komisyonun başkanlığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yapacak ve ekip, yaz aylarında kesintisiz bir şekilde çalışmalarına devam edecek.

KOMİSYONUN PLANLADIĞI ÇALIŞMALAR BELLİ OLDU

AKP’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben 10 hukukçu arkadaşımızı bu göreve atadım. Bu arkadaşlarımızın gayretleriyle yeni anayasa sürecini ilerleteceğiz,” dedi. Komisyonun oluşturulma kararı, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alındı.

KOMİSYONDA KİMLER YER ALIYOR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğindeki komisyonda, AK Parti’nin önde gelen isimleri bulunmaktadır. Bu isimler arasında Genel Başkanvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Ali İhsan Yavuz, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu bulunmaktadır.

İLK TOPLANTI HAZİRAN AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Komisyonun 4 Haziran’da ilk toplantısını yapacağı ve çalışmalarını yaz boyunca devam ettireceği belirtildi. Bazı toplantılara AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da başkanlık edeceği ifade edilmektedir.

Related Posts

Yavuz Ağıralioğlu’ndan eleştirilere yanıt: Memlekette bu kadar dert varken parti kurmayacağız da turşu mu kuracağız?

Anahtar Parti lideri Yavuz Ağıralioğlu, “Anahtar Parti; devlete itibar, millete huzur, siyasete güven, kurumlara kapasite, gençlere imkan, memleketin bilenlerine ise bildiğini yapabilecek fırsat sunmak için kuruldu. Memlekette bu kadar dert varken parti kurmayacağız da turşu mu kuracağız?” dedi.

Yangın sonrası ekin alanları zarar gördü

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde buğday ve arpa ekili alanda çıkan yangın söndürüldü.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen ilk 4 ayda 9,22 milyar dolarlık ihracat

Tarım, gıda ve içecek sektörünün ihracatı ilk 4 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,53 artışla 9,22 milyar dolara yükseldi.

Kamyon devrildi; 250 milyon arı serbest kaldı

ABD’nin Washington eyaletinde arı taşıyan bir kamyonun devrilmesi sonucu yaklaşık 250 milyon arı serbest kaldı.

Bağırsak dostu! Tezgahlarda yerini aldı: 20 TL!

Kahramanmaraş’ta yetiştirilen ürünlerden yörede nohut firiği olarak bilinen ‘yeşil nohut’ tezgahlarda yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda Zelenski ile görüştü: İstanbul’daki görüşmelere güçlü vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Ukrayna ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında adil ve kalıcı barışın sağlanması için gayret göstermeye devam edeceğini ifade eden Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci tur görüşmelerde olası ateşkesin ele alınmasının barışa giden yolun taşlarını döşeyeceğini, iki ülkenin de güçlü heyetlerle toplantıya katılımının barış yolunda sağlanan ivmenin devamı açısından önemli olduğunu belirtti.