Cumhuriyet gündeme getirmişti: Özgür Çelik’ten ‘görüşme engeli’ açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınıp 23 Mart’ta tutuklanması, çeşitli siyasetçi ve belediye başkanlarını harekete geçirdi. Ancak, Silivri Cezaevi’nde İmamoğlu’nu ziyaret etmek isteyenler, Adalet Bakanlığı’ndan günlerdir yanıt alamadıklarını dile getirdi.

İstanbul CHP İl Başkanı Özgür Çelik konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik şunları söyledi:

“Bir il başkanı olarak Ekrem İmamoğlu ile neredeyse 3 haftadır görüşemiyorum, bakanlıktan izin talep etmeme rağmen. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili de aynı şekilde görüşemiyor. Bu durum, İmamoğlu ile bağlarını koparmaya ve toplumla olan ilişkisini zayıflatmaya çalıştıklarını gösteriyor. Ancak, kamuoyu araştırmaları ve anketler açıkça gösteriyor ki halkın %70’i İmamoğlu’nun tutuklanmasını doğru bulmuyor. AK Parti ve MHP seçmeni bile İmamoğlu’nun tutuklanmasını onaylamıyor. Bu tutumla toplumda kabul görmeyi başaramadıkları için, İmamoğlu’nun görünürlüğünü azaltmaya çalışıyorlar.”

Related Posts

Trump’tan istifa eden Elon Musk’a: ‘Bu onun son günü’

ABD Başkanı Donald Trump, Hükümet Verimliliği Departmanı’nın başına getirdiği Elon Musk ile yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi. Trump, Musk ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Bu onun son günü olacak, ama aslında değil. Çünkü o her zaman bizimle olacak ve her şekilde yardımcı olmaya devam edecek” açıklamasını yaptı.

Ünlü oyuncu hayranlarını kırmadı: Duş suyunu satmaya başladı

Euphoria dizisiyle ünlenen ve Türkiye’de de binlerce hayranı olan Sydney Sweeney, hayranlarının sıra dışı isteklerini ticari fırsata çevirdi. Ünlü oyuncu, sevenlerinin talepleri üzerine kullandığı banyo suyunu içeren özel sabunları satışa sunduğunu duyurdu.

Beyaz Saray, federal mahkemenin gümrük vergilerini engelleme kararına tepki gösterdi

Beyaz Saray, federal mahkemenin gümrük vergilerini engelleme kararına tepki gösterdi

SON DAKİKA! ABD’den Rusya Ukrayna için İstanbul açıklaması

Beyaz Saray: Rusya ve Ukrayna’nın önümüzdeki hafta İstanbul’da doğrudan görüşme ve müzakere yapacaklarını umuyoruz. Bu toplantının gerçekleşeceğine inanıyoruz

‘Anayasa komisyonu’ toplanıyor: İlk toplantı tarihi belli oldu!

AKP, Anayasa komisyonu toplantısının ilkini 4 Haziran’da Beştepe’de yapacak.

Meyve suyu üretim deposu uyuşturucu deposu çıktı

Mersin’de meyve suyu üretim deposunda 812 kilogram toz sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili yakalanan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.