Vatikan’da şapelin bacasından siyah duman yükseldi: Yapılan ilk tur oylamada yeni papa seçilemedi

Vatikan’da Yeni Papa Seçimi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Francis’in vefatı sonrasında, 1.4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin yeni liderini belirlemek üzere ilk tur oylama gerçekleştirildi.

Sistine Şapeli’ne giren 133 kardinal, Hristiyan ilahileri eşliğinde tek tek yemin etti ve şapelin içinde sadece seçici kardinaller kaldı.

Katolik Kilisesi’nde Papa’dan sonra gelen en üst düzey din adamı olan 80 yaşın altındaki 133 kardinalin katılımıyla gerçekleştirilen oylama sonucu, Sistine Şapeli’nin bacasından yükselen dumanla duyuruldu.

Bugün yapılan Konklav’ın ilk oturumunda yeni papanın seçilemediği, siyah dumanla ilan edildi.

133 kardinal, yarından itibaren sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde 4 oylama yapacak ve yeni papanın seçilmesi halinde Sistine Şapeli’nin bacasından beyaz duman yükselecektir.

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti açıkladı: PKK kendini feshetti mi?

Son Dakika Haberi… DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor. DEM Partili Doğan, “PKK’nın kongresini topladığını duyurması an meselesi. Her an duyurabilir.” dedi.

Almanya’dan sınırda sıkı denetim: 24 yaşındaki Türk vatandaşı ülkeye alınmadı

Almanya’dan sınırda sıkı denetim: 24 yaşındaki Türk vatandaşı ülkeye alınmadı

Trump’tan Rusya ve Ukrayna’ya ateşkes çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. “ABD, ideal olarak 30 günlük şartsız ateşkes çağrısı yapıyor” diyen Trump, “Kabul edilebilir bir ateşkes gözlemlenecek …

İki kardeşi vahşice öldürmüştü… Sır perdesi aralandı

Sivas’ta boğazları kesilerek öldürülen Melisa ve Umutcan Şimşek kardeşlerin cinayetine dair sır perdesi aralandı. Katil zanlısı Hüseyin Sönmez’in, baba Uğur Şimşek’in eski iş ortağı olduğu tespit edildi. Sönmez’in asıl hedefinin anne olduğu öğrenildi. Emniyette susma hakkını kullanan Sönmez, cinayetle ilgili ifade vermezken, olayın arkasında gaiplik kararıyla iptal edilen borç paranın bulunduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

ABD’nin 28 büyük şehri batıyor

ABD’de yapılan yeni bir uydu radar araştırması, ülkenin en kalabalık 28 kentinde yer seviyesinin önemli ölçüde düştüğünü ortaya koydu.

Horoz dövüşüne dev ceza

Beykoz’da metruk bir binada horoz dövüşü yaptırdığı tespit eden 21 kişiye 194 bin 187 lira ceza kesildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir