İddianame hazırlandı! CHP’nin otobüs şoförü için hapis istemi: ‘Otobüs’ silah sayıldı!

CHP’li Milletvekillerini Taşıyan Otobüsün Şoförüne 13 Yıl 6 Ay Hapis Cezası Talep Edildi

CHP’li milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarını taşıyan aracın şoförü Gökhan Gülyurt hakkında polislerin ‘dur’ ihtarına uymayıp aracı üzerlerine sürdüğü gerekçesiyle “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddiaya göre, trafik polisleri ve CHP’li milletvekileri arasında yaşanan olayda, otobüsün şoförü Gülyurt “şüpheli” olarak yer aldı.

Olayın detaylarına göre, CHP’li yetkililerin bulunduğu otobüs, 23 Nisan’da Hipodrom Caddesi’nden Talatpaşa Caddesi’ne seyir halindeyken polisler tarafından durdurulmak istendi. Ancak Gülyurt, polislerin üzerine aracı sürüp adliye istikametine doğru ilerledi.

İddianamede, Gülyurt’un verdiği ifadesine yer verildi. Gülyurt, olayın program akışına yetişmek için yaşandığını ve otobüsün ağırlığı nedeniyle duramadığını belirtti. Olaydan sonra milletvekillerinin yoluna devam etmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

Olayda otobüsün silah olarak addedilmesi ve polislere karşı cebir kullanılması nedeniyle Gülyurt’un “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

  • İddianameye göre, Gülyurt aracı polislere doğru sürerek birçok farklı polise karşı suç işlemiş ve zincirleme suç teşkil etmiştir.
  • Gülyurt’un müşteki polislere karşı işlediği suçlar ayrı ayrı ele alınarak hakkında cezai işlem talep edilmiştir.

Olayla ilgili detaylı soruşturma sürerken, Gülyurt’un geleceği hakkında karar mahkeme sürecinde netlik kazanacaktır.

Related Posts

Ateşkesin ardından Pakistan’da orduya destek gösterileri düzenleniyor

Hindistan’ın 7 Mayıs’taki füze saldırısıyla Yeni Delhi ile İslamabad arasında başlayan gerilimin ateşkesle sonlandığı Pakistan sokaklarında, orduya destek gösterileri düzenleniyor. Pakistan’ın birçok şehrinde binlerce kişi ordularına destek vermek için sokaklara döküldü. Destek gösterilerinin önemli adreslerinden biri de Pakistan’ın başkenti İslamabad oldu.

Özgür Özel’in Van’da kuyumcu esnafı ile diyaloğu gündem oldu: ‘Bu hesabı Trabzon’da, Adana’da, Trakya’da da yaptım…’

CHP lideri Özgür Özel, Van mitinginin ardından bir kuyumcuyu ziyaret etti. Emeklilerin AKP döneminde maaşlarından 5,5 çeyrek altını kaybettiklerini belirten Özel, “İnşallah iktidar değişince emeklide de asgari ücretlide de çiftçide de para bolaracak o zaman işler daha da iyi olacak” dedi.

Asya’da savaş çanları çalmaya devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan ordusunun Pakistan’ın Azad Keşmir bölgesine düzenlediği saldırı sonucu 13 sivil hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de yaralandı. Nükleer silaha sahip iki komşu ülke Pakistan ile Hindistan arasındaki çatışma sürüyor. Hindistan ordusu …

“Oğlunum” diye kandırdı, 400 bin lirayı cebine attı

Bayrampaşa’da telefonla aradığı kişiyi oğlu olduğunu söyleyerek kandıran dolandırıcı, 400 bin lira değerindeki ziynet eşyasını teslim aldı. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

MİT ve Emniyet’ten ortak operasyon: 7 kişi suçüstü yakalandı

İstanbul’da MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla, sahte baz istasyonu kurarak vatandaşların kişisel ve finansal verilerini ele geçirmeye çalışan siber casusluk ağı çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 yabancı uyruklu şüpheli tutuklandı.

Ağır ağır çöküyor

Amerika’nın en kalabalık 28 şehrinin yılda 2-10 milimetre battığı tespit edildi. Uzmanlara göre yeraltı sularının aşırı kullanımı, şehirlerin altını boşaltarak çökmeye neden oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir