CHP’li Gül Çiftci: ‘Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül hakkında suç duyurusunda bulunulacak’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, iktidara yakınlığıyla tanınan Yeni Şafak gazetesinin yazarı İbrahim Karagül’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıya ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle suç duyurusunda bulunacak.

Çiftci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e yapılan alçak saldırının ardından, Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül’ün sosyal medya hesabından açıkça hedef gösterici ve toplumu kin ve düşmanlığa teşvik edici ifadeler kullandığını gördük. Bu nedenle Karagül ve benzer şekilde ifadeler kullanan diğer kişiler hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyunu yanıltmaya, toplumu kutuplaştırmaya ve şiddeti meşrulaştırmaya çalışan bu sorumsuz ve provoke edici söylemler kabul edilemez. Bizler demokrasiyi, hukuk devletini ve toplumsal barışı savunmaya kararlıyız. Şiddet ve nefreti onaylamayacağız. Adaletin yerini bulması için gerekli yasal süreçleri takip edeceğiz.”

İbrahim Karagül’den Skandal Paylaşım

Yumruklu saldırı görüntüleri sosyal medyada olay olurken; hükümet yanlısı yazar İbrahim Karagül’ün bu anları alıntılayarak yazdığı sözler büyük tepki çekti.

Karagül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bu adam sürekli bir yerlerde dayak yiyor. Ya ayağını kırıyorlar ya yüzüne tokat atıyorlar. İnsan bazen bunları hak ediyor gibi geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Karagül, gelen tepkiler üzerine söz konusu paylaşımını silmişti.

Related Posts

Trump’tan BRICS’in yanında yer alan ülkelere ekstra yüzde 10 gümrük vergisi tehdidi

Trump’tan BRICS’in yanında yer alan ülkelere ekstra yüzde 10 gümrük vergisi tehdidi

Mehmet Boynukalın’dan AKP’yi kızdıran ‘operasyon’ çıkışı: ‘Sadece belli bir partiye yönelik davalar açılması…’

Müzeden camiye çevrilen Ayasofya’nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın, CHP’li belediyeleri hedef alan operasyonlar için iktidara eleştiride bulundu.

AK Parti’li Büyükgümüş’ten Özel’e tepki: Erdoğan’a saygısızlıktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın açıklamasındaki ifadelerine tepki gösterdi.

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.

Fransa’da 102 yıl sonra bir ilk: Halkın kullanımına açıldı

Fransa’nın başkenti Paris’teki Seine Nehri, 102 yıl aradan sonra yeniden halkın kullanımına açıldı.

Dev moda zincirine ceza yağdı

Fransa, çevrim içi alışveriş devi Shein’a, tüketiciyi sahte indirimlerle yanılttığı gerekçesiyle 40 milyon Euro para cezası verdi. Şirketin pazarlama taktikleri Avrupa’da da mercek altına alındı…