CHP’de kurultay için geri sayım! Son bilgiler

Alınan bilgiye göre, Genel Başkan Özgür Özel’in, parti tüzüğünün 48. maddesinin verdiği yetkiyle toplanma çağrısı yaptığı olağanüstü kurultay için geri sayım başladı.

Partinin 21. Olağanüstü Kurultayı, 6 Nisan Pazar günü Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “İrade milletindir” sloganıyla toplanacak.

CHP’nin kayıtlı 1323 kurultay delegesi bulunuyor. Delegeler kurultayda, Genel Başkan başta olmak üzere, 60 Parti Meclisi (PM) ve 15 Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi için seçim yapacak.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN DELEGELERİN YÜZDE 5’İNİN İMZA VERMESİ GEREKİYOR

CHP’de Genel Başkan adayı olmak için delege üye tamsayısının en az yüzde 5’inin Divan Başkanlığına yazılı başvuruda bulunması gerekiyor.

Genel Başkan, kurultayca gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise üçüncü oylamada en çok oy alan aday seçiliyor.

Kurultaydan sonra en yetkili organ olan PM üyeliğine aday olabilmek için ise 10 delegenin imza vermesi şartı aranıyor.

CHP Parti tüzüğünde, PM ve YDK üyelerinin seçimi için “Seçimlerde kural, çarşaf listedir.” ibaresi yer alıyor ancak, gündemin çalışma raporu ve görüşmeler maddesine geçilmeden önce kurultay üye tamsayısının 10’da 1’inin yazılı önerisi üzerine blok liste usulü ile seçimlerin yapılabilmesi de mümkün.

Blok listede, genel başkan adayları tarafından sunulan, seçilecek sayıda asıl ve yedek PM ve YDK adayları yer alıyor. Tüzük gereği bu listede, cinsiyet ve gençlik kotasına uyulması isteniyor.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak kurultay için hazırlıklar da sürüyor. Ses, ışık ve sahne organizasyonu çalışmaları devam ederken, delegelerin ulaşımı ve konaklaması için de gerekli hazırlıklar yapılıyor.

SEYİRCİ ALINMAYACAK

CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’na, salonun fiziki şartları sebebiyle seyirci alınmayacağı duyuruldu. Kurultayda basın mensupları için fuaye alanında çalışma alanları oluşturulması planlanıyor.

Related Posts

14 yaşındaki kız kardeşini döverek öldürdü

Diyarbakır’da 14 yaşındaki kız kardeşini döverek öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki çocuk tutuklandı.

Şarköy’de Çıkan Yangın Gelibolu’ya Sıçradı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki orman yangını, Gelibolu’ya sıçrayarak rüzgarla büyüyor.

Eski dava arkadaşları birbirine girdi… İYİ Parti’den, MHP’li Semih Yalçın’a sert yanıt: ‘İşine bak Apocu!’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın sözlerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten yanıt geldi.

‘Birinciyiz’ diyen Erdoğan’a son ankette soğuk duş

Piar Araştırma’nın son anketinde partisinin ‘birinci’, CHP’nin ‘ikinci’ olduğunu öne süren Erdoğan’ı üzecek sonuç çıktı. Buna göre, CHP yüzde 32,5 oy alırken AKP ise yüzde 30,2’de kaldı; dört partinin barajı geçtiği ankette Zafer Partisi’nin oranı da dikkat çekti.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ümit Özdağ: Erdoğan ittifakı ilan etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledim. Bu konuşmada Erdoğan, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Parti’nin ittifakını ilan etti. Bu ittifakla birlikte önümüzdeki günlerde neler yapacaklarını hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu.