İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya platformları üzerinden Türkiye’nin basın özgürlüğü konusundaki durumunu eleştiren açıklamalarda bulundu. Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından yayınlanan raporlara dikkat çeken Dervişoğlu, Türkiye’nin 180 ülke arasında 163. sırada yer almasını “acı bir gerçek” olarak değerlendirdi.
Dervişoğlu, özgür bir basının varlığının haber alma hakkı için elzem olduğunu vurgulayarak, “Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 163. sırada yer almak, Türkiye’ye yakışmıyor. Dünya Basın Özgürlüğü Günü, bu acı gerçeği bize bir kez daha hatırlatıyor. Özgür basın, halkın haber alma hakkı ve gerçek bir demokrasi için gereklidir.” dedi.
Mesajının sonunda, zor şartlar altında görev yapan gazetecilere destek veren Dervişoğlu, “Mesleğini onurla icra eden gazetecileri selamlıyorum.” diyerek tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.
Ayrıca, 3 Mayıs Türkçüler Günü vesilesiyle de bir paylaşımda bulunan Dervişoğlu, “Zulüm nereden gelirse gelsin direndik. Dün, bugün, daima! Varlığını Türk varlığına adayanların 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlu olsun.” ifadesini kullandı.