TİKA’dan Arnavutluk’a Yaşlı Bakımevi Desteği

TİKA, Arnavutluk’taki Yaşlı Bakımevinde Donanım Desteği Sağladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arnavutluk’un Fier ilinde bulunan yaşlı bakımevine donanım desteği sağlayarak tadilatını gerçekleştirdi.

Tadilatın ardından düzenlenen açılış törenine Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TİKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata, Fier Belediye Başkan Yardımcısı Suela Prifti, Fier Yaşlı Bakımevi Müdürü Dorina Gjino, Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Metin Bulut, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi yetkilileri, görevli doktorlar ile bakımevinde kalan yaşlılar katıldı.

Büyükelçi Atay, yapmış olduğu konuşmada, Türkiye ile Arnavutluk arasında köklü kardeşlik ve dostluk bağlarının bulunduğuna vurgu yaparak, TİKA’nın tamamladığı proje sayesinde yaşlıların günlük yaşamlarının kolaylaştırılmasına ve daha rahat bir ortamda dinlenmelerine olanak sağlandığını ifade etti.

“Bu proje, hem yaşlılarımızın günlük yaşamını kolaylaştırdı hem de onlara kaliteli hizmet sunmamızı sağladı”

Gjino da projeden dolayı Türk halkına teşekkür ederek “Bu proje, yaşlılarımızın günlük yaşamını kolaylaştırdı ve kaliteli hizmet sunmamıza yardımcı oldu.” şeklinde konuştu.

Açılış töreni öncesinde Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’nde görevli doktorlar, yaşlı bakımevi sakinlerine sağlık taraması yaptı.

TİKA, bakımevinde bulunan yatak odaları, yemekhane, televizyon odası, teras dinlenme alanı, revir ve çamaşırhane odasının tadilatını gerçekleştirerek gerekli donanımı sağladı.

1960 yılından beri hizmet veren “Fier Yaşlı Bakımevi”, 55 kişilik kapasitesiyle ülke genelindeki en büyük yaşlı bakımevi konumunda. Toplam 29 odalı bakımevi, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı bölümlerden oluşmaktadır.

Related Posts

Erdek’te Rüzgar Su Deposunu Düşürdü

Kuvvetli rüzgar, Erdek’te 4 tonluk su deposunun caddeye düşmesine neden oldu, kimse yaralanmadı.

Muğla Tenis Takımları Çifte Zafer

Muğla’nın tenis takımları, ANALİG 2. Etap’ta rakiplerini set vermeden yenerek grup birincisi oldu.

Çayırova Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Çocukları Sporla Buluşturuyor

Çayırova Belediyesi, yaz aylarında düzenlediği spor okullarında 820 çocuğa futbol, basketbol, voleybol, karate, kick boks ve cimnastik eğitimi veriyor. Eğitimler, çocukların hem eğlenmesini hem de spor alışkanlığı kazanmasını sağlıyor.

Canlı Anlatım: Beşiktaş-Eyüpspor maçı

Beşiktaş, Süper Lig’de sezonu açıyor. Siyah-beyazlıların Eyüpspor’u ağırlayacağı maç saat 21.30’da başlayacak.

400 metre patika yoldan koltuk değnekleri ile yürüyor: ”İnşallah insafa gelirsiniz”

Rize’nin İkizdere ilçesinde sağlık problemleri nedeniyle koltuk değnekleri ile gezmek zorunda olan 70 yaşındaki kadın, 400 metrelik yolun yapılması için yetkililerden yardım istedi.

İş görüşmesine giden genç kız, sunulan koşullara isyan etti: Sonra biz iş beğenmiyor oluyoruz

Bir genç, katıldığı iş görüşmesinde karşılaştığı koşulları ”Şahsi bilgisayarımızı kullanacakmışız. Sigara içmek yasakmış. Yol yemek yokmuş. Ucuz yemek bulunabiliyormuş çevrede. İş yerine yemek getirebilirsiniz ama sulu yemek olmasın diyorlar. Sonra biz iş beğenmiyor oluyoruz” sözleriyle eleştirdi.