Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Ruf3

Ruf3 için hızlı ve güncel haberler

Ruf3

Ruf3 için hızlı ve güncel haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Madencilerin 9 Günlük Açlık Grevi Sonuçlandı: Bakan Bayraktar’dan Sert Uyarılar

By Yusuf Çelik
28 Nisan 2026 1 Min Read
Madencilerin 9 Günlük Açlık Grevi Sonuçlandı: Bakan Bayraktar’dan Sert Uyarılar için yorumlar kapalı

Yıldızlar SSS Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileri, 9 gün süren açlık grevinin ardından haklarını kazandı. 17 gündür süren direnişlerini başarıyla sonlandıran işçiler, taleplerinin kabul edildiğini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Doruk Madencilik’e yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“HER ZAMAN SORUN YAŞIYORLAR” Yıldızlar SSS Holding’in madenleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Bayraktar, “İşçilerin alacakları var. Fırıncıdan servisçiye kadar sürekli problemler yaşanıyor. Özellikle buradaki kömür santralinde son 2-3 yıldır devam eden sorunlar var. Biz sürekli müdahale ediyoruz, ancak her projelerinde sıkıntılar yaşanıyor” şeklinde konuştu.

“ALIM GARANTİSİ OLMADAN ÇALIŞMA ŞANSLARI YOKTU” Eskişehir’deki maden işçilerinin de benzer sorunlar yaşadığını belirten Bakan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak Türkiye’deki yerli kömür üretimine 2029 yılına kadar alım garantisi sağlamak için Meclis’ten yetki aldıklarını ifade etti. “Eğer alım garantisi vermesek, bu işçilerin çalışma şansı yoktu” dedi.

“RUHSAT VERMEYECEĞİM” Bakan Bayraktar, işçilere olan borçlarını ödemeyen Doruk Madencilik’e yönelik sert bir tutum sergiledi. “İşçiye borcu olan bir işletmeye bu garanti verilmez dedik. Devlete borcu olanlara teşvik vermeyiz. Buna rağmen bu firma işçilerin maaşlarını ödemedi. Ben bu şirkete bir daha asla ruhsat vermem” ifadelerini kullandı. Ayrıca, firmaların, işçilerin eylem yapmasını ve hükümete baskı yaparak teşviklerin devamını sağlamaya çalıştıklarını da vurguladı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, bu holdingin toplamda 2 bin 364 maden ruhsatına sahip olduğunu belirtti.

Author

Yusuf Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Şaşırtan Olay: Aynı İsimle 25 Restorandan Sipariş Verildi, “Sinirle Pideleri Yedim”

Next

Mardin’de Şimşekler ve Yıldırımlar Gökyüzünde Dans Etti

SON YAZILAR

  • Piyasalarda ters rüzgâr: Borsa ve altın kan kaybetti, döviz şahlandı!
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!
  • Nusaybin’de mayınlı sınır hattında anız yangını
  • Geçimini sağlamak için temizlik yapıyordu: Dalga geçilen kadın hakim oldu
  • Trump’a destek dibe vurdu: Cumhuriyetçi seçmen de sırtını dönüyor
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı
  • Washington-Tahran hattında çatışmasızlık bitti… Bu kez ilk saldırı İran’dan
  • Lastik değiştirmeye giden elektrikli araç sahipleri şoke oldu
  • AKP’li Çorum Belediye Başkanı, çocukların ‘Manifest’ konseri isteğini reddetti: ‘Şehrimizi bunlarla kirletemeyiz’
  • Ordu’da patpat faciası: 5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (940)
  • Ekonomi (81)
  • Haber (347)
  • Sağlık (82)
  • Teknoloji (48)
Copyright 2026 — Ruf3. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
adana escort