Katar esir takasının ikinci turunda çıkan krizin çözüldüğünü açıkladı

Katar, Hamas ve İsrail arasında çıkan krizin çözüldüğünü duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucular (ABD, Katar ve Mısır) öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Hamas’ın rehine Arbel Yehud’u cuma günü, cumartesi günü de üç rehine daha teslim edeceği bilgisini veren Ensari, aynı zamanda İsrail’in de Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin geçişine izin vereceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık Ofisi ise perşembe günü yeni bir esir takası turu yapılacağını açıkladı. Bu turda Arbel Yehud, Agam Berger ve bir İsrailli esir serbest bırakılacak.

İsrailli esir Yehud’un serbest bırakılmaması krize neden olmuştu. İsrail’in Gazze’de geçişlere izin vermemesiyle gerginlik artmıştı. Ancak müzakereler devam ediyor ve çözüm arayışları sürüyor.

Related Posts

Kartalkaya Komisyonu Bolu Belediye Başkanı’nı dinledi: ‘Bakanlıklar soruşturulmuyor’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınını araştırmak için kurulan Meclis komisyona geldi. Oteli denetleme yetkisinin il özel idaresinde olduğunu belirten Özcan “Bilirkişi raporunda belediye, özel idare, çalışma bakanlığı, kültür bakanlığı olayda etkili deniyor. Ama sadece iki kurumla ilgili adli süreç işliyor. Belediye ve özel idare. Bakanlıklarla ilgili soruşturma izni verilmemesi, davaların açılmamasıyla sonuçlanıyor. Davanın bir an önce açılması lazım” dedi.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, iktidardaki Gürcü Hayali Partisinin yeni genel başkanı seçildi

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, iktidardaki Gürcü Hayali Partisinin yeni genel başkanı seçildi

‘Selçuk Tengioğlu’ hesabı açmış: Özgür Özel’i tehdit eden bir kişi gözaltına alındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruklu saldırıda bulunan Selçuk Tengioğlu adına sosyal medya hesabı açıp, Özgür Özel’i tehdit ettiği tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Para bitince tavuklar birbirini yedi

Bir tavukçuluk şirketinde yaşanan akıl almaz bir ihmalkarlık sonucu 350 binden fazla tavuk öldürüldü. Açlığa terk edilen hayvanlar arasında ‘toplu yamyamlık vakaları’ rapor edildi.

MHP’li meclis üyesi belediyenin kamerasına bant çekti, CHP’den cevap gecikmedi

CHP’li İzmit Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında MHP meclis üyesi Okan Karagöz, Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2024’te bir otelde yapacağı görüşme öncesinde kameraları korumasının bantlamasına gönderme yaparak belediyenin kamerasını bantla kapattı. MHP’li Okan’a, CHP’li meclis üyesinden cevap gecikmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir