Kartalkaya’da yanan otelin aşçısı: Otelde yangın dedektörü vardı ama çalışmıyordu, yangın merdivenlerinin kapısı tahtaydı

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Yaşanan Otel Yangını

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen otel yangınında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangından sağ kurtulan otel aşçısı Mustafa Serbest, olayın ardından büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

26 yaşındaki Serbest, yangın sonrası ailesinin İzmir’in Selçuk ilçesindeki evine döndü ve yangın gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Otelde 3 yıldır aşçılık yapan Serbest, yangın gecesinin unutulmaz olduğunu belirterek, “Gece sese uyandım, arkadaşımız beni uyandırdı. ‘Yangın var’ diye bağırışlar duyuluyordu. Her yer dumanla kaplıydı zaten. Panikle ne yapacağımızı şaşırdım. Duman o kadar yoğundu ki nefes almak mümkün değildi, gözlerimiz bile görmüyordu. Kendim bulduğum yolu takip ederek çıkmayı başardım. Garaja doğru ilerledik, ancak garaj kapısı kapalıydı. Kapıyı açmaya çalıştık ama başaramadık. Kedimizi dışarı attık. Yangın henüz çok yayılmamıştı, daha çok duman vardı. Ben 03.30’da dışarı çıktım ve yaklaşık yarım saat içeride mahsur kaldık” şeklinde konuştu.

Serbest, dışarı çıktığında otelin alevler içinde olduğunu ve insanların camlardan yardım istediğini gördüğünü aktardı. Aynı zamanda oteldeki yangın önlemlerinin yetersiz olduğunu savundu.

Olay sırasında itfaiyenin gelmesinin bir saat sürdüğünü belirten Serbest, oteldekilerin pencerelerden atladığını gözlemlediğini ve kurtardıklarını anlattı. Ancak bazılarına yardım edemediklerini dile getirdi.

Grand Kartal Otel’de bulunan yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğunu vurgulayan Serbest, ayrıca oteldeki yangın merdivenlerinin kapısının tahta olduğunu ve uyarı levhalarının ışıklandırmasının yetersiz olduğunu ifade etti.

Mustafa Serbest, Kartalkaya’ya bir daha gitmek istemediğini belirterek, yaşadıkları travmayı anlattı. Olay sırasında yaşanan kaos ve paniği dile getirerek, “Herkes kendi canını kurtarmaya çalışıyordu. Hayat pazarına dönmüştü orası. Herkes umutsuzca atlıyordu. Çığlık sesleri her tarafı sarıyordu. Yardım etmek istesek de yapabileceğimiz bir şey yoktu. Cehennemi yaşadık” dedi.

“Hiçbir bağlantımız yok” açıklaması yapılmasına rağmen, Ticaret Sicili’ne göre Kartal Otel ile Grand Kartal Otel aynı ailenin yönetiminde olduğu belirlendi.


Günün Öne Çıkan Haberleri

“Marmara Denizi’ni Kurtarmak için 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin 5 şüpheli adliyede

TIKLAYIN – Tanju Özcan’dan Kartalkaya yangını soruşturmasına tepki: Sorumluların ortaya çıkmaması için yürütülüyor!

İddia: Muharrem İnce, CHP’ye katılacak

TIKLAYIN – 78 kişinin öldüğü otelde mahsur kaldığı yangın anını kaydetmiş: Sanırım ölmek üzereyiz, hayat güzeldi…

TIKLAYIN – 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün ifadesi ortaya çıktı; tüm suçu personel ve danışmanlarda buldu!

TIKLAYIN – “İşkence” ve “kaçırma”dan şikâyet edilmişti: MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Ünlü’nün 14 yıla kadar hapsi isteniyor!

Related Posts

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Sputnik Azerbaycan Şube Yöneticisi ve Genel Yayın Yönetmeni Bakü’de gözaltına alındı

Azerbaycan güvenlik güçleri Bakü’de iki Rus gazeteciyi, Sputnik Şube Yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni Belousov’u gözaltına aldı.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

CHP’nin kurultay davası 8 Eylül’e ertelendi: CHP’den ilk tepkiler…

CHP’nin 38. Olağan Kurultay davasına ilişkin bugün görülen duruşmada erteleme kararı çıktı. CHP’den erteleme kararına ilişkin tepkiler gecikmedi. İşte ilk tepkiler…