Suriye’nin ilk bölgesel toplantısı başlıyor: Masada hangi konular var?

Suriye Dışişleri Bakanı Riyad’a Gitti

Suriye’nin yeni Dışişleri Bakanı Asad Hasan el Şeybani, Pazar günü Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek bölgesel toplantı öncesinde Riyad’a ulaştı. Alman Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’da Riyad’a vardı.

Bu toplantı, Esad Rejimi’nin devrilmesinin ardından Suriye üzerine gerçekleştirilecek ilk yüksek düzeyli bölgesel toplantı olacak. Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Irak dışişleri bakanlarının yanı sıra Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’nden de üst düzey temsilciler toplantıya katılmak üzere Riyad’da hazır bulunuyor.

Toplantının, Esad sonrası dönemde Suriye’nin geleceğine dair stratejileri ele alması bekleniyor. Yeni Suriye yönetimi, ülkenin toparlanmasını desteklemek adına Batı’dan uygulanan yaptırımların kaldırılması çağrısında bulunuyor.

Görüşmelerin, bölgedeki siyasi istikrarı güçlendirme ve yeniden yapılanma çabalarına odaklanacağı öngörülüyor.

Related Posts

2000 yıllık dev ayakkabılar görenleri afallatı: Arkeologlar sahiplerini arıyor

İngiltere’deki Hadrian Duvarı yakınlarında, eski bir Roma kalesi olan Fort Magna’da sürdürülen kazılarda, arkeologlar alışılmadık bir ayakkabı koleksiyonuna ulaştı. Çok büyük boyutlardaki bu 2000 yıllık deri ayakkabılar, bölgedeki uzmanları hem …

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Marketteki kahverengi yumurtalar toplatılıyor

ABD’de halk sağlığı alarmda… En çok tüketilen yumurta türleri arasında yer alan kahverengi yumurtalar için acil geri çağırma başlatıldı.

5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı

Burdur’da 5 yaşındaki Aslı köyünü felaketten kurtardı, itfaiye tarafından ödüllendirildi.

Dünyanın güvenliği tehlikede! Amerika yalan üzerine mi İran’ı vurdu?

ABD Başkanı Donald Trump, selefi George W. Bush, Irak’ın işgalinden önceki iddialarına benzer iddiaların ardından İran’daki nükleer tesisleri vurdu. İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarından önce İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer tehdidini abartarak saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Ancak istihbarat raporları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın silah üretmediğini ortaya koydu. Peki ABD, İran’ı 2003’te olduğu gibi yalan üzerine mi vurdu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘bu ülkeyi kuran esas irade budur’ diyerek Atatürk’ün TBMM’nin açılışına gönderdiği telgrafı okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı kuruluşlara Türkiye’yi şikayet eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert sözlerle yüklenerek, “Kuvâ-yi Milliye’ciz deyip Batı’ya hoş görünmek için şekilden şekle giriyorlar. Güç odaklarına bel bağlayanlar bizim dirayetli duruşumuzu anlayamaz.” dedi.