JED’de Ali Kındap güven tazeledi

Ali Kındap, Jeotermal Enerji Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevine Yeniden Seçildi

İstanbul (İGFA) – Jeotermal Enerji Derneği’nin (JED) Seçimli Genel Kurulu’nda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, üyelerin oybirliği ile tekrar başkanlığa seçildi. Kındap, jeotermal enerjinin Türkiye’nin en yerli ve en milli enerji kaynağı olduğunu vurgulayarak, bu kaynağın çeşitli alanlarda kullanılarak Türk ekonomisine katma değer sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

Ali Kındap, 1 Mayıs 2023 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan ve enerji sektöründe “3. YEKDEM” olarak adlandırılan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması güncellemesinde JED’in görüşlerinin dikkate alındığını açıkladı. Kındap, mevcut YEKDEM mekanizmasının jeotermal enerji lehine iyileştirilmesi ve destek süresinin 2040 yılına kadar uzatılması talebinin öncelikli olduğunu belirtti.

Yatırımcıları teşvik edecek ve ülke potansiyelini artıracak süre uzatımının gerekliliğine değinen Kındap, jeotermal enerjinin diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından farklı özelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, bu alandaki düzenlemelerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Jeotermal Enerji Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu’nda Ali Kındap’ın başkanlığındaki Yönetim Kurulu listesi oybirliği ile seçildi. Yeni Yönetim Kurulu’nun üyeleri arasında Kutlu Çakır (Menderes Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş), Cannur Bozkurt (Ignıs H2 Enerji Üretim A.Ş), Hüsnü Dökmeci (Sanko Enerji A.Ş), Kubilay Çevik (Karizma Enerji A.Ş) yer aldı.

Related Posts

Elazığ’da ‘orman yangını’ tedbiri: Yanıcı malzemelerin satışına yasak

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ederken Elazığ Valiliği, kent genelinde havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı malzemelerin kullanımı ve satışına yasak getirdi.

Trump dünyayı şaşırtmaya devam ediyor: Şimdi de parfüm satmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de “Victory 45-47” adlı parfüm serisini piyasaya sürdü. 249 dolarlık fiyat etiketiyle satılan ve üzerinde altın renkli Trump heykeli bulunan parfümler, hem kadınlara hem erkeklere hitap ediyor. Trump, ürünü Truth Social’da “kazanmak, güç ve başarı” mesajlarıyla tanıttı.

DEM Parti: Bir kez daha İmralı’ya gideceğiz

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Pervin Buldan’ın, 8-9’unda Cumhurbaşkanı ve siyasi partilerle görüştükten sonra İmralı’ya gitmeyi planladıklarını söyledi.

Sputnik Azerbaycan Şube Yöneticisi ve Genel Yayın Yönetmeni Bakü’de gözaltına alındı

Azerbaycan güvenlik güçleri Bakü’de iki Rus gazeteciyi, Sputnik Şube Yöneticisi Kartavıh ve Genel Yayın Yönetmeni Belousov’u gözaltına aldı.

İstanbul’da ‘yasaklı’ Onur Yürüyüşü eylemlerine katılanlara tutuklama talebi

İstanbul’da düzenlenen 23. Onur Yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan vatandaşlardan 50’si adli kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi hakkında tutuklama talep edildi

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.