Bitlis’te randevu alamayan hastalar için gönüllü doktorlar iş başında

Bitlis’te Mesai Sonrası Poliklinik Hizmeti Başladı

Bitlis’te Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alamayan veya mesai saatlerinde hastaneye gidemeyen vatandaşlar için mesai sonrası poliklinik hizmeti başlatıldı. Saat 17.00-20.00 arasında gerçekleştirilen bu hizmetle ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Güzeltaş, amacın bekleyen hasta sayısını azaltarak daha etkili bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirtti.

‘Proje 2 Ay Boyunca Sürecek’

Güzeltaş, projenin başarıyla devam ettiğini görünce, elde ettikleri verileri Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını ve proje üzerinde geliştirmeler yaptıklarını söyledi. Akşam poliklinik hizmetini tüm il geneline yayarak, bekleyen hastaların erken sağlık hizmetlerine erişimini hedeflediklerini belirten Güzeltaş, doktorların gönüllülük esasına dayanarak bu hizmeti verdiğini ifade etti.

Akşam polikliniğinde günlük ortalama 50 hasta hedefi koyduklarını ve haftalık yaklaşık 200 hastaya bu hizmeti sunmayı planladıklarını dile getiren Güzeltaş, bu sayede bekleme süresini azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, telefon ile hastalara ulaşıp hastaneye davet ettiklerini ve ayaktan hasta kabulü yaptıklarını da ekledi.

Bitlis ve çevresindeki hastanelerde 2 ay boyunca devam edecek olan akşam poliklinik hizmeti ile sağlık hizmetlerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Güzeltaş, doktorlar ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar da uygulamadan memnuniyetlerini dile getirerek, İl Sağlık Müdürlüğüne, hastane başhekimliklerine ve hizmet veren doktorlara minnettar olduklarını ifade ettiler.

(Demirören Haber Ajansı)

Related Posts

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

16 yaşındaki çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu

Samsun’da motosiklet kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Iraklı çocuğun bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Tıp çare olamadı: Kolu şişen ve vücudunu yaralar saran kadının hayatı kabusa döndü

Adana’da 4 çocuk annesi Şadiye Açin’in 8 yıl önce başlayan rahatsızlığı nedeniyle kolu şişerken, vücudunda oluşan iyileşmeyen yaralar da hayatını kabusa çevirdi.

Uzmanından ebeveynlere kritik uyarı: Hayati tehlike yaratabilir!

Astım ve benzeri kronik hastalıklarla mücadele eden çocuklar için ilaçların doğru kullanımı sandığınızdan daha önemli. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ve Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, çocuklarda doğru ilaç kullanımının hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir