5.4 milyar TL’lik yol ihalesi tanıdığa: Kalyon, Kırklareli-Tekirdağ yolunu yapacak!

İktidarın Kamuda Tasarruf Çağrısına Rağmen Tartışmalı İhaleler!

Ülke genelinde kamuda tasarruf çağrıları yapılırken, kamu kurumları çeşitli tartışmaları beraberinde getiren ihalelere imza atmaya devam ediyor. Milyarlarca liralık ihaleler sıkça iktidara yakın şirketler arasında paylaşılıyor. Son örnek ise Kırklareli-Tekirdağ arasında yapılması planlanan karayolu ihalesinde yaşandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, 20 Aralık’ta Saray-Kırklareli yolu ikmal işi ve Saray-Kapaklı devlet yolu yapım işi için ihaleye çıkma kararı aldı. Ancak rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştirilen ‘Pazarlık usulü’ yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleyi 5 milyar 427 milyon 48 bin TL bedelle Atis Asfalt, İspa İnşaat ve Pak Yatırım iş ortaklığı kazandı.

Söz konusu şirketlerin iktidarla yakın ilişkileri dikkat çekiyor. Örneğin, Atis Asfalt adlı şirketin, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro kredisine haciz koyduran Met-Gün İnşaat ile organik bağı olduğu iddia ediliyor. İhalenin diğer ortağı olan İspa İnşaat ise muhalefetin ‘beşli çete’ olarak adlandırdığı şirketler arasında yer alan Kalyon’un alt kuruluşudur. Pak Yatırım İnşaat da kamu ihaleleriyle dikkat çekmektedir.

Related Posts

Eski dava arkadaşları birbirine girdi… İYİ Parti’den, MHP’li Semih Yalçın’a sert yanıt: ‘İşine bak Apocu!’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın sözlerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten yanıt geldi.

‘Birinciyiz’ diyen Erdoğan’a son ankette soğuk duş

Piar Araştırma’nın son anketinde partisinin ‘birinci’, CHP’nin ‘ikinci’ olduğunu öne süren Erdoğan’ı üzecek sonuç çıktı. Buna göre, CHP yüzde 32,5 oy alırken AKP ise yüzde 30,2’de kaldı; dört partinin barajı geçtiği ankette Zafer Partisi’nin oranı da dikkat çekti.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ümit Özdağ: Erdoğan ittifakı ilan etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledim. Bu konuşmada Erdoğan, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Parti’nin ittifakını ilan etti. Bu ittifakla birlikte önümüzdeki günlerde neler yapacaklarını hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Ermenistan’da muhaliflere seçim öncesi operasyon

Ermenistan’da Ulusal Güvenlik Servisi ve polis ekipleri, muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, aramalar başkent Erivan’daki birçok adrese …