Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Ruf3

Ruf3 için hızlı ve güncel haberler

Ruf3

Ruf3 için hızlı ve güncel haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Haber

Karahan: Kalıcı Enflasyon Sorununda Para Politikası Sıkılaşacak

By Yusuf Çelik
15 Mayıs 2026 2 Min Read
Karahan: Kalıcı Enflasyon Sorununda Para Politikası Sıkılaşacak için yorumlar kapalı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyon görünümünde kalıcı bir bozulma yaşanması durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağını açıkladı. Karahan, “Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm” toplantıları çerçevesinde Konya’da iş dünyası ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, 2013 yılından bu yana farklı sektörlerden 2 bin 723 firma ile yüz yüze görüşmeler yaptıklarını belirten Karahan, yalnızca 2026 yılında Konya ve çevresindeki 200 firmayla iletişim kurduklarını ifade etti.

Aldıkları güncel verilerin karar alma süreçlerinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Karahan, konjonktürel ve yapısal sorunlar hakkında bilgi topladıklarını, bu bilgileri ilgili kamu kurumlarıyla paylaştıklarını kaydetti. TCMB rezervlerinde 100 milyar doların üzerinde bir artış sağlandığını, Kur Korumalı Mevduat (KKM) bakiyesinin ise 143 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti.

Fiyat istikrarının sürdürülebilir büyümenin anahtarı olduğuna dikkat çeken Karahan, “Fiyat istikrarının sağlanması için katettiğimiz mesafeyi önemsiyoruz” dedi. Kısa vadede enflasyon görünümünde jeopolitik risklerin arttığını vurgulayan Karahan, temel mal ve hizmetlerde ılımlı bir görünümün devam ettiğini belirtti. Enflasyonun orta vadede uygulanacak politikalarla şekilleneceğini ifade eden Karahan, sıkı para politikası yaklaşımının süreceğini söyledi.

Karahan, “Fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdürülecek sıkı para politikası duruşu, talep, kur ve beklenti kanalları üzerinden dezenflasyon sürecini destekleyecektir” şeklinde konuştu. Para Politikası Kurulu’nun, politika faizine ilişkin adımlarını enflasyon verileri ve beklentileri doğrultusunda belirlediğini kaydederek, kararlarının ihtiyatlı bir yaklaşımla alındığını ifade etti.

Son dönemdeki gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkilerinin yakından takip edildiğini belirten Karahan, “Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma olması durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır” dedi. Enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin varlığına dikkat çekerken, iç talepteki dengelenmenin ve finansal koşullardaki sıkılığın dezenflasyon sürecine katkı sağladığını ifade etti.

Küresel ekonomide belirsizliklerin sürdüğünü vurgulayan TCMB Başkanı, jeopolitik gelişmelerin ekonomik etkilerini değerlendirerek, “Ekonomide büyüme devam ederken, jeopolitik riskler belirleyici olacak” dedi. Fiyat istikrarının yatırım, üretim ve uzun vadeli ekonomik istikrar açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Karahan, “Fiyat istikrarı kalıcı ve geniş kapsamlı bir refah artışı sağlayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Author

Yusuf Çelik

Follow Me
Other Articles
Previous

Telefonla Görüşme Sırasında Falezlerden Düşerek Hayatını Kaybetti

Next

Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, Tartışmalı Paylaşımını Sildi: “Yanlışlıkla Yapıldı”

SON YAZILAR

  • Piyasalarda ters rüzgâr: Borsa ve altın kan kaybetti, döviz şahlandı!
  • Son dakika… Ankara’da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı: Bahçeler dâhil ateş yakılması yasaklandı!
  • Nusaybin’de mayınlı sınır hattında anız yangını
  • Geçimini sağlamak için temizlik yapıyordu: Dalga geçilen kadın hakim oldu
  • Trump’a destek dibe vurdu: Cumhuriyetçi seçmen de sırtını dönüyor
  • Wildberries tesisine İHA saldırısı
  • Washington-Tahran hattında çatışmasızlık bitti… Bu kez ilk saldırı İran’dan
  • Lastik değiştirmeye giden elektrikli araç sahipleri şoke oldu
  • AKP’li Çorum Belediye Başkanı, çocukların ‘Manifest’ konseri isteğini reddetti: ‘Şehrimizi bunlarla kirletemeyiz’
  • Ordu’da patpat faciası: 5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (940)
  • Ekonomi (81)
  • Haber (347)
  • Sağlık (82)
  • Teknoloji (48)
Copyright 2026 — Ruf3. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al
beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort