15 baronun başkanından DEM Parti’ye ‘süreç’ ziyareti… Tuncer Bakırhan: ‘Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyada ezber bozan çağrısı bizi çok umutlandırdı’

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van Baro Başkanları, genel başkan olan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan‘ı ziyaret etti.

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ile milletvekillerinin de katıldığı ziyarette, süreçte yaşanan gelişmeler ele alındı.

Ziyaret sırasında barolar, sürece dair hazırladıkları dosyaları Bakırhan’a teslim etti. Bu dosyalar, yasal, anayasal ve toplumsal konuları kapsamaktaydı.

Bakırhan, Barış ve Demokratik Toplum Sürecini destekleyen baro başkanlarına teşekkür ederek, “Kürt meselesinin müzakere ve demokrasiyle çözüm süreci olduğunu” belirtti.

“BU SÜRECİ BARIŞ SÜRECİYLE TAÇLANDIRMAYAN KAYBEDER”

Bakırhan, Ortadoğu ve Türkiye’deki gelişmelerin çözüm çağrısında bulunan bir süreç olduğunu belirterek, “Bu süreç, 50 yıllık savaş ve çatışmanın sona erdirilmesi, Kürt sorunun demokratik yollarla çözümüdür. Bu süreci barışla taçlandırmayan herkes kaybeder. Demokratik olmayan bir ülkede yaşanan sorunlar genellikle hukuku etkiler. Bu konuda en çok sizler zorlanıyorsunuzdur” diye konuştu.

Bakırhan, “Bahçeli’nin çıkışı, Öcalan’ın dünyayı şaşırtan çağrısı ve örgütünün olumlu yanıtı bize umut verdi. DEM Parti olarak sürece inanıyor ve katkı sağlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında süreci anlatmak için toplantılar düzenlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZDA RAPORLARDAN YARARLANACAĞIZ”

Related Posts

Eski dava arkadaşları birbirine girdi… İYİ Parti’den, MHP’li Semih Yalçın’a sert yanıt: ‘İşine bak Apocu!’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Yalçın’ın sözlerine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten yanıt geldi.

‘Birinciyiz’ diyen Erdoğan’a son ankette soğuk duş

Piar Araştırma’nın son anketinde partisinin ‘birinci’, CHP’nin ‘ikinci’ olduğunu öne süren Erdoğan’ı üzecek sonuç çıktı. Buna göre, CHP yüzde 32,5 oy alırken AKP ise yüzde 30,2’de kaldı; dört partinin barajı geçtiği ankette Zafer Partisi’nin oranı da dikkat çekti.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Ümit Özdağ: Erdoğan ittifakı ilan etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledim. Bu konuşmada Erdoğan, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Parti’nin ittifakını ilan etti. Bu ittifakla birlikte önümüzdeki günlerde neler yapacaklarını hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Ermenistan’da muhaliflere seçim öncesi operasyon

Ermenistan’da Ulusal Güvenlik Servisi ve polis ekipleri, muhalefetteki Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) üyelerine yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlarda 7 kişi gözaltına alınırken, aramalar başkent Erivan’daki birçok adrese …